Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни обеци

Как да почистите сребърни обеци
Как да почистите сребърни обеци

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Среброто има много полезни свойства, в допълнение, този метал е просто красив. Бижутата, изработени от сребро, могат да се превърнат в достойна украса, завършващото докосване, без което изображението изглежда непълно. Колкото и внимателно да боравите с бижутата си, металът може да потъмнее и да потъмнее с течение на времето. Има няколко начина за почистване на сребърни обеци, пръстени или гривни.

Image

Инструкция за употреба

1

Ако сребърните ви обеци са станали тъпи и вече не отразяват светлина, както преди, измийте ги с шампоан (за предпочитане бебешко) в топла вода и избършете на сухо с мека кърпа. Основният ефект, разбира се, ще бъде от полирането, именно тя връща продукта на първоначалния си блясък.

2

Вземете специална салфетка за почистване на бижута в бижута салон или всеки отдел, който продава бижута. Малък капак от плат, импрегниран със специален състав, ще ви позволи да полирате сребърни обеци, гривни, вериги и други бижута без „водни процедури“.

3

Възможно е да почистите малки елементи от мръсотия: вдлъбнатини, храмове за закрепване на камъни, места от сплави на различни части обеци с четка за зъби. Нанесете върху него всяка паста за зъби и се разходете по повърхността на бижутата, като обърнете специално внимание на местата, където се е натрупала мръсотията. Изплакнете обеците под течаща вода и ги избършете сухи с мека кърпа.

4

В домашни условия често се използва амоняк. Потопете сребърните си обеци в 10-процентов разтвор за 10-15 минути, след това ги изплакнете с вода и избършете на сухо. Други методи включват използването на инструменти, които могат да бъдат намерени в почти всяка кухня.

5

Поставете в парна баня буркан с разтвор от 0, 5 литра вода и 100 г лимонена киселина, потопете в несебърни обеци и варете 15-30 минути, след което ги изплакнете във вода и избършете със суха кърпа. Друг начин: доведете до кипене разтвор от 0, 5 литра вода и 2-3 супени лъжици сода, потопете парче фолио и обеците си в съд, извадете ги след 15 секунди и изплакнете с вода.

6

Можете да намерите много домашни методи, но ако не им се доверите, отнесете обеците си в бижута салон (почти всички майстори приемат бижута за почистване) или закупете специална паста за почистване на сребърни изделия. В последния случай използвайте инструкциите на опаковката.