Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърна сода

Как да почистите сребърна сода
Как да почистите сребърна сода

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Среброто е красив и популярен метал в ежедневието; чиниите, изработени от него, са трайни и полезни - поради йонизацията бижутата са сравнително евтини и стилни. Но сребърните изделия са склонни да потъмняват или избледняват с течение на времето. За много продукти това е дори признак на благородство, обаче, ако не ви е удобно с този вид неща, тогава среброто се почиства доста лесно. Един често срещан начин е почистването на продукти със сода за хляб.

Image

Ще ви трябва

  • - сапунен разтвор;

  • - разтвор на сода

  • - чиста кърпа.

Инструкция за употреба

1

Преди да почистите сребро, е необходимо да държите продукта в сапунена вода, за да подготвите повърхността за контакт с натриев бикарбонат (сода) и след това да изплакнете.

2

Пригответе соден разтвор (за 0, 5 л вода 1-2 супени лъжици сода) и поставете на огън. Когато водата заври, хвърлете парче хранително фолио в разтвора. Спуснете сребърния продукт за 10-15 секунди, след тази процедура изплакнете.

3

Ако продуктът трябва да се отърве от чернотата, тогава ще трябва да се приложат някои физически усилия. Разредете содата с вода до консистенцията на кашата, нанесете върху мека кърпа или пръсти и избършете продукта. Внимавайте да не го надраскате.

4

Ако трябва да почистите няколко сребърни предмета наведнъж, тогава използвайте следната рецепта: поставете лист хранително фолио на дъното на тигана или всякакви други съдове, фиксирайте го по краищата. Изсипете разтвора: 0, 5 л гореща вода, 1-2 с.л. сода за пиене, 1 супена лъжица сол. Поставете сребърни предмети за няколко минути. Изплакнете и избършете на сухо.

Обърнете внимание

Защо среброто губи външния си вид? Отговорът на този въпрос ще ви помогне да избегнете възможни грешки.

1. Висока влажност - опитайте се да избягвате съхранението на сребърни предмети с висока влажност (баня, близост до печката и др.).

2. Взаимодействие с парфюм, потни секрети на собственика - опитайте се да вземете душ, да се занимавате с домакински работи, да премахвате бижута.

3. Съхранение в близост до лекарства - контактът с молекулите на определени химикали води до потъмняване и оцветяване на среброто, избягвайте това.

4. Често среброто реагира на здравословното състояние на собственика - в този случай, разбира се, вашето здраве е по-важно, а не избледнелата украса - бъдете здрави!

Полезни съвети

Сребърните елементи не изискват сложна грижа, достатъчно е да ги почиствате веднъж на един или два месеца и за предпочитане да ги полирате с мека суха кърпа, велур и фланела.

Ако не можете сами да почистите продукта, занесете го в бижутерска работилница.