Logo decormyyhome.com

Как да почистите тигани от неръждаема стомана

Как да почистите тигани от неръждаема стомана
Как да почистите тигани от неръждаема стомана

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли

Видео: БЪРЗ И ЛЕСЕН ТРИК, КОЙТО ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ЗНАЕ | Как да направите стоманения тиган незалепващ 2024, Юли
Anonim

Тиганите от неръждаема стомана са издръжливи и изискват малко поддръжка. С помощта на прости препоръки можете лесно да ги почистите от всякакви замърсители.

Image

Ще ви трябва

  • - течност за миене на съдове;

  • - течен сапун;

  • - сода за хляб;

  • - трапезен оцет;

  • - почистващ препарат за метал.

Инструкция за употреба

1

Тиганите от неръждаема стомана се почистват ефективно с течност за миене на съдове или течен сапун. Нанесете малко върху влажна гъба от пяна или мека кърпа. След това внимателно отстранете мръсотията от повърхността на съдовете. Изплакнете съда с течаща вода и избършете сухо с кърпа.

2

Прочетете внимателно съдържанието, преди да използвате почистващия препарат. Той не трябва да включва избелващи средства и амоняк. Ако на повърхността на тигана се появят малки драскотини, сменете почистващия препарат на по-мек.

3

Изгорялата храна може да се отстрани със сода за хляб. Налейте вода в тигана и добавете супена лъжица сода. След това сложете съдовете на огъня и варете 10 минути. Когато напълно изстине, почистете с гъба.

4

За да премахнете жълти и сини петна, почистете тигана със специален почистващ метал. След изплакнете съдовете с вода и внимателно полирайте.

5

За да почистите въглеродните отлагания от тиган от неръждаема стомана, използвайте сода за хляб, течност за миене на съдове или друг лек почистващ препарат. Нанесете върху замърсени зони и оставете за известно време. След това намажете с гъба с пяна. Можете да накиснете съда в топъл сапунен разтвор.

6

Използвайте бял оцет, за да премахнете белите отлагания. Изсипете го в тенджера и разредете с вода. Варете няколко минути. След това изплакнете с течаща вода и полирайте тигана. Варовият камък е безопасен за човешкото здраве, но може да причини корозия на метали. За да предотвратите образуването му, старателно изплакнете съдовете след употреба. Освен това, опитайте се да добавите сол само след вряла вода.

7

Ако инструкциите за тигана показват, че може да се мие в съдомиялна машина, използвайте режима предварително накисване.

Свързана статия

Как да си направим универсален почистващ препарат сам

как да почистите неръждаема стомана