Logo decormyyhome.com

Как да се справим със смолите

Как да се справим със смолите
Как да се справим със смолите

Видео: Ранносредновековната търговия | Световна история | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Ранносредновековната търговия | Световна история | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Смолите могат да се борят с разтвор на натриев хлорид и амоняк. Чесънът, копривата, магданозът и др. Са много ефективни. И градинар може да се опита да превърне градината си в хабитат и място за лов на жаби и жаби.

Image

Инструкция за употреба

1

Плузите, или плъховете, са стомашно-мекотели, които причиняват големи щети на посевите. Много е трудно да се борим с плъховете, тъй като повечето от различните пестициди практически не дават резултат. Затова градинарите и градинарите трябва да измислят все повече и повече нови начини да ги унищожат.

2

Най-лесният и най-ефективен начин да се справите със смолите е да ги събирате ръчно. Но това е много старателна работа, така че е по-лесно да се прилагат примамки - мокри парцали, дъски, кичури трева, репей, зеле или тиквени листа и да заобикаляте капани сутринта и да унищожавате скритите там килими.

3

Известно е, че охлювите не понасят миризмата на магданоз, така че можете да засадите легло около целия периметър на магданоз, а в името на "убеждаването" да ги покриете с нарязани стъбла от коприва. Смолите не обичат копривата и по този начин можете не само да защитите засаждането си, но и да допринесете за растежа на зеленчуковите култури.

4

Много градинари са забелязали, че охлювите не съществуват на лехите от чесън и лук. Ако не искате да засаждате други лехи с чесън поради неудобството, което това отглеждано растение може да създаде, можете да отидете по другия път: смилайте 200 г чесън в месомелачка, разреждате в 60 литра вода, разбърквате, прецеждате и изсипвате почвата в оранжерията с това съединение. Както показва практиката, на тези места вече няма да се появяват охлюви, което означава, че разсадът на краставици и други зеленчукови култури ще бъде запазен.

5

Вечер при спокойно време вземете ръчна пръскачка, напълнете я с вода и добавете там непълна супена лъжица амоняк. Третирайте всеки подслон от охлюви два до три пъти и повторете процедурата след седмица. По този начин вие не само ще унищожите тези вредители, но и ще прекарате листно хранене с азот.

6

Ако в дома ви се намират охлюви или мазета, пригответе разтвор на натриев хлорид, като смесите 200 g от продукта с 10 l вода. Поливайте ги с обиталища на плужеци и те вече няма да ви притесняват.

7

И немските градинари са намерили ефективен и оригинален начин да се справят с охлювите. Не е известно как са научили, че тези вредители са ценители на тъмната бира. Можете също да вземете под внимание този начин на битка. Напълнете няколко малки чаши с бира и ги изкопайте в земята около растенията. Особено алчните вредители ще отидат на дъното, а останалите ще останат на "бойното поле".

8

В Англия и Холандия, охлювите се бият с помощта на жаби и жаби. Известно е, че тези земноводни се хранят с тези вредители, така че можете да опитате да ги заселите във вашата градина и по този начин да спасите притежанията си от унищожение. Опитите за насилствено уреждане на тяхната площадка вероятно ще са неуспешни. Опитайте се да ги привлечете ненатрапчиво, като създадете някакъв вид езерце и им приготвите приюти под формата на половинки от счупени саксии за цветя и т.н.