Logo decormyyhome.com

Как да се справим с дървениците

Как да се справим с дървениците
Как да се справим с дървениците

Видео: Как да се справим с креватните дървеници? 2024, Септември

Видео: Как да се справим с креватните дървеници? 2024, Септември
Anonim

Грешките просто обичат да живеят рамо до рамо с човек. Тези неприятни съседи могат да бъдат намерени по време на ремонти, при преместване в друг апартамент или в диван, купен от собствените ви ръце. Кръвосмукащите насекоми доставят на хората много проблеми, така че трябва да се отървете от дървениците веднъж завинаги.

Image

Ще ви трябва

  • - инсектициди;

  • - парогенератор;

  • - алкохол.

Инструкция за употреба

1

Борбата с дървениците има няколко характерни особености. Първо, тези кръвоспиращи са много по-устойчиви на различни инсектициди, отколкото други домашни насекоми. Следователно, лекът за мравки и хлебарки дава слаб резултат срещу дървеници. Второ, тези паразити бързо се адаптират към различни отрови. И най-важното е, че дървениците предпочитат да обитават местата за почивка на хората. Следователно борбата с дървениците е свързана преди всичко с обработката на спални, матраци и легла.

2

За да се справите ефективно с този проблем, се препоръчва да потърсите помощ от специализирана компания или здравна служба. Можете самостоятелно да използвате инсектициди, които са под формата на прахове, аерозоли или гел. Основната задача на такива средства е да унищожават дървеници възможно най-бързо в радиуса на тяхното действие. Този метод за избавяне от насекоми се счита за най-универсален, той ви позволява да се борите с бъгове сами без сложно оборудване. Най-често срещаните инсектициди: Karbozol, Perfos-P, Lacterin, Forsyth, Insecta Dibro-fin, GET, Riapan, Neopin, Combat, Insectolan, Прима 71. " Преди да използвате тези или други средства, трябва внимателно да прочетете инструкциите, ясно да следвате препоръките му.

3

Използвайте температурния метод за унищожаване на дървеници: замразяване, третиране с вряла вода или топлина, спално бельо при високи температури. Но бъдете внимателни, тъй като тези методи имат редица ограничения и недостатъци. Замразяването на стая е изпълнено с разкъсване на вода или отоплителни тръби. Обработката на апартамента с топлина изисква използването на мощни индустриални сешоари или топлинни пистолети.

4

Закупете обикновен парогенератор от магазин за хардуер или отдел за домакински уреди. Отнасяйте се с мястото на натрупване на дървеници. Един обикновен електрически чайник лесно се превръща в парогенератор. Поставете гъвкав маркуч в дюзата и сварете чайника, запарете леглото, преминете през всички пукнатини и ъгли на леглото. Това ще убие бъговете и тяхното снасяне на яйца.

5

За да убиете кръвосмучещите насекоми, трябва да ги напръскате от спрея с обикновен медицински спирт. Има и механични начини за справяне с дървеници: премахване на бъгове ръчно или с прахосмукачка, унищожаване на техните гнезда. Но те са трудоемки и неефективни, затова най-често се използват само за намаляване на броя на бъговете в къщата в очакване на цялостното третиране на апартамента с инсектициди.