Logo decormyyhome.com

Как бързо да миете съдовете

Как бързо да миете съдовете
Как бързо да миете съдовете

Видео: Aquamagic Absolut. Кърпа за миене на съдове. 2024, Септември

Видео: Aquamagic Absolut. Кърпа за миене на съдове. 2024, Септември
Anonim

Измиването на чинии вероятно няма да е много приятно, но при липса на съдомиялна машина тази работа е просто неизбежна. За да се справите със задачата възможно най-бързо, е необходимо да използвате модерни перилни препарати и правилно да организирате работата си.

Image

Ще ви трябва

  • - гъба за миене на съдове;

  • - почистващ препарат за съдове;

  • - почистващ гел или прах;

  • - оцет;

  • - лимонена киселина;

  • - четка.

Инструкция за употреба

1

Можете бързо да миете съдовете, ако направите това веднага след хранене. Пресните замърсители, които нямат време да изсъхнат, бързо напускат съдовете и отнемат много по-малко време за измиване. Поставете всички съдове в мивката, изсипете вода, нанесете няколко капки препарат за чиния върху гъбата. Този метод помага за бързо премахване на мазнините. Ако съдовете могат да бъдат почистени, нанесете няколко капки почистващ гел или прах върху гъба и добавете 2-3 капки течен препарат.

2

Изплакнете всичко с чиста топла вода и поставете в сушилня. Съдовете, които използвате ежедневно, не е необходимо да се избърсват. Преди следващото хранене той ще изсъхне забележително самостоятелно.

3

Ако обядвате и нямате време да миете чиниите, поставете всичко в мивка и го напълнете с вода. Веднага след като имате свободно време, лесно ще се справите с мръсотията и бързо ще измиете всички съдове, тъй като няма да изсъхне и няма да е необходимо да изстържете залепената храна с желязна четка.

4

Металните кърпи помагат за премахване на мръсотията, ако нещо изгори или пуши. Но ако не планирате да стоите близо до мивката дълго и почиствате тиганите и тиганите с железни четки, веднага след готвене сложете няколко капки почистващ гел в тигана или тигана, изсипете гореща вода, оставете за 2-3 часа, след което можете да почистите всичко е достатъчно бързо, без значителни усилия.

5

Измийте чиниите от яйца, тесто, мляко, кефир със студена вода и след това използвайте топла вода. Това ще помогне за бързо справяне със замърсяването.

6

За да отмиете бързо миризмата на риба, кисели зеленчуци, използвайте столов оцет или лимонена киселина.

7

Изсипете вода в съд с тесни гърди веднага след употреба, след което я измийте с четка и препарат.

8

Отстранете плака върху приборите за чай с твърда гъба и почистващи продукти.