Logo decormyyhome.com

Как да почистите бързо и с удоволствие у дома

Как да почистите бързо и с удоволствие у дома
Как да почистите бързо и с удоволствие у дома

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли

Видео: КАК ДА ПОДРЕДЯ ВКЪЩИ? КРАЙ НА ПОЧИСТВАНЕТО НА ДОМА С ЧАСОВЕ | ТАЙНАТА | Метода на модерната домакиня 2024, Юли
Anonim

Как да почистите бързо и с удоволствие у дома? Как да превърнете рутинната работа в творчески процес и в същото време да отделите малко време?

Image

Първото важно правило: всичко, което се използва за почистване на къщата, трябва да се поддържа в отлично състояние. Ако това са парцали, тогава те трябва да са сухи и чисти. И домакински химикали - в красиви опаковки или бутилки. И всичко това, за да не предизвика скромност самата употреба на почистващи атрибути.

Би било хубаво да се изготви план, да се очертае алгоритъм на работа. Нека това са прости изречения, в които са написани стаи и вида на работата, която трябва да се извърши в тях.

Можете да направите списък със задачи за седмицата (понеделник-кухня, вторник-баня и т.н.) и по този начин до края на уикенда къщата ще бъде изчистена. Удобно е, ако изведнъж гости дойдат в петък - апартаментът ще бъде готов. Този тип "частичен" метод на почистване е особено подходящ за хора, заети или хора, които са твърде мързеливи да почистват целия апартамент всеки ден и да оставят тази "трудна" работа за уикенда. Доказано е, че същото количество работа през уикенда ще отнеме повече време.

Можете да „декларирате“ намерението си да почистите, както следва: напишете списък със задачи и го окачете на видно място, а след следващия завършен елемент го изтрийте от списъка. За да не ви се стори работата досадна, можете допълнително да се забавлявате с телевизионна програма или например аудио книга.

Отделно трябва да споменете почистването в банята и тоалетната. Добре е да използвате съвременни средства, които не само ефективно почистват мръсотията, но и предпазват от микроби (особено важно за тоалетната).

И след почистване е необходимо да се въведе в ред парцали и бутилки. И всичко това, така че следващото почистване също доставя само удовлетворение!