Logo decormyyhome.com

Отървете се от мухъл в къщата бързо

Отървете се от мухъл в къщата бързо
Отървете се от мухъл в къщата бързо

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли

Видео: Премахване на мухъл | Мисия Моят Дом 2024, Юли
Anonim

Мухълът е изключително неприятно явление. Той не само разваля външния вид на вашето уютно гнездо, но също така има пагубно влияние върху здравето и особено върху здравето на малките деца.

Image

Мухълът се появява независимо от материала: бетон, тухла, дърво - плесен може да се възпроизвежда навсякъде, единственото, от което се нуждае, е висока влажност и липса на нормална циркулация на въздуха.

Мухълът може да се отмие, но този ефект ще бъде краткотраен, след кратък период от време повърхностите отново ще бъдат покрити с плесенни петна.

Необходимо е да се мисли за появата на мухъл дори на етапа на планиране на ремонта - към решенията за декорация на стени трябва да се добавят противогъбични средства (изборът им в магазините за строителни материали е огромен). Също така, ако има мухъл, е необходимо да го премахнете напълно, дори ако за това е необходимо завършекът да се отстрани до тухла или бетон.

Ако мухъл се появи след ремонт, е необходимо да се пристъпи към отстраняването му, така че да не расте и да не разваля външния вид на помещенията или здравето на хората, които живеят в него. Плеснатите области трябва да бъдат третирани с противогъбични средства - или закупени в специални магазини, или направени с помощта на съставки, които често се срещат във всеки дом. Мухълът и плочките могат да бъдат отстранени с белина, разредена във вода в съотношение 1 до 10. Други повърхности могат да бъдат обработени с друг домашен и ефективен разтвор - борна киселина (1 част), водороден прекис (2 части), оцет (2 части) и вода (4 части). Когато третирате повърхности с някое от средствата, е задължително да се спазват правилата за безопасност - за да предотвратите попадането на разтвори по кожата, в очите, препоръчително е също да използвате маска, за да не вдишвате няколко разтвора.

След като извадите мухъл, не бързайте да се радвате, ако всичко остава същото в помещението - влажност и липса на въздух - мухълът ще се появи отново скоро. Борбата в този случай ще бъде безкрайна и изтощителна. За да забравите за мухъл веднъж завинаги, всеки ъгъл на апартамента трябва да бъде добре вентилиран - понякога е достатъчно да отворите всички прозорци, така че стаята да се изпълни с въздух. Влажните места, като банята, трябва да бъдат снабдени с добра вентилация и отопление, както горещият въздух също е мощно средство против плесени.

Мухълът, ако знаете как да се справите с него, не е толкова страшно и е лесно да го победите. И така че изобщо да не се превърне в проблем за вашия дом, трябва да се проветри колкото е възможно повече.