Logo decormyyhome.com

Гълъбните изхвърляния като тор

Гълъбните изхвърляния като тор
Гълъбните изхвърляния като тор

Съдържание:

Видео: Atmospheric Escape in the Solar System 2024, Юли

Видео: Atmospheric Escape in the Solar System 2024, Юли
Anonim

Гълъбният носил е органичен тор, широко използван в селското стопанство. Уникалността му се състои във факта, че е подходящ за всички растения: те използват гълъбни изхвърляния, когато отглеждат градински дървета, зеленчукови култури и стайни растения.

Image

Гълъбните изхвърляния са богати на азот, фосфор, калий, сяра, магнезий и други ценни елементи, които са толкова необходими за растежа и развитието на растенията. В същото време в него има 8 пъти повече фосфор, отколкото в конски тор. А азота в този органичен тор е 4 пъти повече, отколкото в конския тор. Съставът на носилката зависи от храненето на птицата и нейната възраст. Средно всеки гълъб произвежда до 3 кг постеля.

Пресните гълъбни изхвърляния не се препоръчват, тъй като той е много концентриран и може да изгори кореновата система на растенията. Освен това свежият органичен тор се разлага за дълго време, поради което е възможно гниене на корените и стъблата на растението. Ето защо е по-добре да използвате приготвен (под формата на разтвор или изсушен) тор.

Как да използвате сухи гълъбни изхвърляния

Оплодете дърветата със сухи изпарения в началото на пролетта или началото на есента: за целта компостът се разпръсква около всяко дърво и се насажда в него с 13-15 см. Норма за малки градински дървета: 4 кг изсипване. При торене на градински култури под всяко растение се хвърлят шепа сухи гълъбни изхвърляния.

Можете също така да използвате органична постеля върху леглата по друг начин: компостът се разпръсква равномерно по цялата площ и се смесва с горния почвен слой. Консумация: 350 г сухи гълъбни извадки на квадратен метър. Съхранявайте изсушения тор на хладно и сухо място (влагата има отрицателен ефект върху него: ще загуби ценните си свойства).