Logo decormyyhome.com

Гладене на нещата без ютия

Гладене на нещата без ютия
Гладене на нещата без ютия

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете уред за гладене. 2024, Юли

Видео: Три неща, които трябва да знаете преди да изберете уред за гладене. 2024, Юли
Anonim

Случва се, че трябва спешно да гладите нещо, но няма под ръка желязо или то се е счупило. Да се ​​научим как да гладиш нещата без ютия.

Image

Ще ви трябва

  • -Bath;

  • -вода;

  • -миваща машина;

  • -9% оцет;

  • спрей пистолет;

  • омекотител за спално бельо.

Инструкция за употреба

1

За да се отървете от малки гънки, намокрете ръцете си с вода и изгладете правилно дрехите им. Необходимо е да направите това само с чисти ръце, в противен случай върху дрехите ще останат мръсни петна.

2

Ако перете в пералня, изберете максималната скорост на въртене на центрофугата. Но често не си струва да правите това - нещо може да се обърка. Този съвет може да се прибягва само от време на време. Също така, в много перални машини има функция "без гънки", можете да я използвате.

3

Следващ съвет. Начертайте баня с много гореща вода и окачете дрехи над нея. Парата, идваща от водата, ще изправи дрехите за около 20 минути, но нещото след този метод ще бъде мокро за известно време.

4

Следващият начин да изгладите нещата е да смесите в равни пропорции 9% оцет, омекотител за тъкани и вода, изсипете сместа в бутилка със спрей и напръскайте върху дрехи. След известно време тя се изправя, обаче, ще остане все още мокра.

Полезни съвети

Между другото, нещата, направени от синтетика, не се сгъват толкова много, за разлика от памучните. Но кожата чрез синтетика не "диша" - това е минус. И плюс - нещо от такъв материал ще се изглади по време на сушене.

Homester