Logo decormyyhome.com

Къде и как да съхранявате норково палто през лятото

Къде и как да съхранявате норково палто през лятото
Къде и как да съхранявате норково палто през лятото

Видео: SON SÖZÜ SÖYLEME SANATI - KİŞİSEL GELİŞİM 2024, Юли

Видео: SON SÖZÜ SÖYLEME SANATI - KİŞİSEL GELİŞİM 2024, Юли
Anonim

Такива скъпи връхни дрехи, като палто от норка, могат да се носят само в студения сезон. През лятото трябва да се съхранява правилно, в противен случай лесно може да загуби шикозния си вид и ще издържи много кратко време.

Image

Ще ви трябва

  • - покритие от плат;

  • - гардероб;

  • - средства от молци.

Инструкция за употреба

1

Заедно с кожено палто получи специален капак за съхранението му. Трябва да е само плат, тъй като в полиетиленово покритие козината бързо ще се влоши поради липса на въздух. Желателно е той да е тъмен на цвят, например черен или тъмно син. Последният е идеален за кожени палта със светъл цвят. Но в същото време тъканта на корицата в никакъв случай не трябва да бъде боядисана, в противен случай лесно можете да развалите толкова скъпо нещо. Проверката на качеството му е лесна - просто го прокарайте с влажна бяла кърпа.

2

Преди да съхранявате норково палто в шкаф, почистете го сами или използвайте услугата химическо чистене. Благодарение на това през новия сезон тя ще изглежда красива и актуализирана.

3

Не забравяйте да окачите палтото на широките дървени рамене. Ако използвате метал или тънък, той може да се деформира и увисне, а след това ще бъде доста трудно да се върнете към първоначалната си форма.

4

Дръжте норковото палто в килер, където слънчевите лъчи не проникват - от тях козината бързо губи блясъка си и става тъпа. В идеалния случай температурата в помещението при съхранение на този артикул трябва да е хладна, но в никакъв случай не трябва да е влажна.

5

Осигурете добра вентилация, за да запазите естествената пухкавост и красота на козината. За това тя не трябва да бъде окачена твърде близо до други дрехи. Също така е препоръчително да поставите някои средства в шкафа, за да защитите козината от норка от молци, например портокалова кора или лавандула. Химикалите не могат да се използват.

6

От време на време свалете кожената козина от шкафа и я проветрете на чист въздух. Ако рядко го носите през зимата, понякога е необходимо да окачите кожено палто на сух, мразовит въздух в продължение на няколко часа. След това изсушете още един час при стайна температура и след това го поставете в шкафа. Благодарение на това вие предпазвате любимото си нещо от появата на неприятна миризма и запазвате неговата привлекателност за дълго време.