Logo decormyyhome.com

Етерични масла в домакинството

Етерични масла в домакинството
Етерични масла в домакинството

Видео: Магията на етеричните масла 2024, Септември

Видео: Магията на етеричните масла 2024, Септември
Anonim

Има много методи за използване на естествени етерични масла. В допълнение към ароматерапията и козметологията, маслата се използват доста успешно в домакинството.

Image

Ароматизацията в стаята е най-честото използване на етерични масла у дома. Това изисква арома лампа или ароматен камък. Принципът на работа е доста прост: изсипете вода в купата и добавете необходимото количество масло към нея. В специално отделение на арома лампата се поставя запалена свещ, която загрява керамиката. С течение на времето водата започва да се изпарява с маслото, изпълвайки стаята със здравословен аромат.

Ароматните камъни са малки предмети, направени от порести материали (гипс, бяла глина). Няколко капки масло трябва да се нанесат върху камъка, той ще се абсорбира в повърхността и бавно ще се изпари, овкусявайки стаята. При необходимост може да се добавя масло. Камъните са чудесни за овкусяване на бельо, чанти или килери с неща.

За да се развеселите е добре да използвате цитрусови масла, в студения сезон е по-добре да ароматизирате къщата с етерични масла от евкалипт и чаено дърво, лавандула, роза, иланг-иланг са подходящи за релакс и релакс.

Можете също така да напълните къщата с приятни и здравословни аромати, като добавите няколко капки от любимото си етерично масло към водата за миене на подове. Смята се, че лавандуловото масло почиства къщата от енергийна мръсотия, иглолистните дървесни масла дезинфекцират въздуха и убиват микробите и придават на къщата уютни аромати на портокал, ванилия и канела.

Можете да добавите мекота и аромат към прането, като го измиете с парче плат, върху който е елитирано предварително етеричното масло. Също така, когато гладите, можете да добавите няколко капки от любимото си масло към водата за пара.

Маслата от лимон и портокал ще ви помогнат да премахнете неприятните миризми от микровълновата. Налейте малко вода в чаша и добавете 2-3 капки олио и сложете загряването за 1 минута.

Къртицата се плаши от лавандуловото масло, червените мравки не обичат лимоновото етерично масло. В частна къща ментовото етерично масло ще помогне в борбата с гризачите. Трябва да капнете няколко капки олио върху памучни топки и да ги разнесете из цялата къща.