Logo decormyyhome.com

Какъв материал е най-надеждната и топла къща

Какъв материал е най-надеждната и топла къща
Какъв материал е най-надеждната и топла къща

Съдържание:

Видео: Имението на изоставеното небе в Испания | Проектиран от Гауди (УЛОВЕН ОТ СОБСТВЕНИКА) 2024, Юли

Видео: Имението на изоставеното небе в Испания | Проектиран от Гауди (УЛОВЕН ОТ СОБСТВЕНИКА) 2024, Юли
Anonim

Сред къщите, изградени от строителни камъни (тухли и различни блокове), най-топлият е арболит. Сградите от сандвич панели по отношение на запазването на топлината са идентични на скелетите. Топлоизолационните характеристики на дървените къщи до голяма степен зависят от качеството на дървения материал, използван при изграждането на жилища.

Image

Когато избирате топла, надеждна къща, трябва да обърнете внимание на следните видове материали, от които са издигнати частни сгради: дървен материал, строителен камък, сандвич панели.

Какъв материал къща е по-топло?

Къщите, изработени от дървен материал, са най-екологичните и струват много по-евтино от тухлените къщи. В допълнение дървото има по-нисък коефициент на топлопроводимост от този строителен камък: 0, 09 W / (m ∙ K) срещу 0, 8 W / (m ∙ K). Следователно, той задържа топлината в къщата много по-добре. Естествената структура на дървото нормализира нивото на влажност в къщата, така че въздухът в такива помещения рядко е сух, дори когато се използват нагреватели. Следователно нивото на комфорт на живот в такова жилище е много по-високо, отколкото в тухлена къща.

От строителните камъни (тухла, пяна и газов блок, бетонен блок) най-топлият е арболит. Този камък е направен от смес от бетон и дървени стърготини. Технологията за производство на дървен бетон позволява използването на дървени стърготини, малки стружки, сухи игли като пълнител.

Топлите блокове от дървени стърготини могат да бъдат направени независимо. За да направите това, имате нужда от кофраж и малка вибрираща маса. Преди полагане в циментово-пясъчен разтвор трябва да се добави варов прах към стърготините. Това ще предотврати гниенето на дървесината и натрупването на дървен бетон. Къща, изработена от бетон от дървени стърготини, е най-топлият от тези, изградени със строителни камъни.

Структурите на панелите за сандвич до голяма степен са идентични с телените рамки. Те имат същия тип изолация: полистирол или по-плътната му модификация - полиуретанова пяна. Този материал е разположен вътре в сандвич панелите и в стените на рамката. Следователно тези два типа къщи имат еднакви характеристики на топлоизолация. В рамковото жилищно строителство като изолация може да се използва минерална вата. Но поради високата хигроскопичност, той бързо губи своите топлоизолационни свойства: навлажнява и се утаява. Всички сгради, изградени по една от тези две технологии, рамка и сандвич панели, задържат топлината добре. Този факт доказва, че такива сгради не се нуждаят от редовно отопление в студения сезон.