Logo decormyyhome.com

За какво е вулканичен кръг?

За какво е вулканичен кръг?
За какво е вулканичен кръг?

Съдържание:

Видео: Venus: Crash Course Astronomy #14 2024, Юли

Видео: Venus: Crash Course Astronomy #14 2024, Юли
Anonim

Вулканитът е минерал, меден телурид. Външно изглежда като кристал от лек бронзов нюанс с характерен метален блясък. Устойчив е на високи температури и има висок топлинен капацитет.

Image

Вулканичен кръг е кръг, направен на каучукова основа (вулканизиран синтетичен каучук, абразивен материал и специални добавки). Основната му функция е свеждане до минимум на каутеризация и разрушаване по време на обработката на материали, висококачествено шлайфане с охлаждаща течност и полиране, заточване на режещи инструменти, рязане на метал. Вулканичните кръгове са разделени на два вида - гъвкави и твърди.

Гъвкав вулканичен кръг

Еластичните кръгове са направени от смес от каучук и абразив чрез пресоване и вулканизиране, като по този начин се предотвратява набиването на специален шлифовъчен прах върху колелото и последващото му изсушаване. Освен това не се изисква възстановяване на абразивния слой.

Гъвкавата вулканична скала се използва широко за довършване на шлайфане и полиране на различни сплави (неръждаема стомана, титаниеви и термоустойчиви сплави, продукти със сложна форма).

По време на работа повърхността на кръга придобива формата на обработена повърхност.

Твърд вулканичен кръг

Твърдите кръгове се използват най-вече за полиране и рязане, но имат някои характеристики:

- осигурява висококачествена грапавост на повърхността;

- повишена устойчивост на профила и устойчивост на ударни натоварвания;

- висока плътност и ниска устойчивост на топлина, което води до повишаване на температурата в центъра за обработка, покрива порите между зърната и скоро мазен кръг.