Logo decormyyhome.com

За какво е пасатор?

За какво е пасатор?
За какво е пасатор?

Видео: Разопаковане и тест на пасатор SilverCrest 3 в 1 (БГ субтитри) 2024, Юли

Видео: Разопаковане и тест на пасатор SilverCrest 3 в 1 (БГ субтитри) 2024, Юли
Anonim

Основната функция на блендера е да смила продукти, но неговият механизъм ви позволява също да използвате този домакински уред за нарязване на лед и като смесител за разбиване. Той изпълнява най-популярните функции в кухнята, което прави компактния блендер успешен конкурент на обемния хранителен процесор.

Image

Разбира се, функционалността на пасатора до голяма степен зависи от неговата мощност. Устройствата с ниска мощност се използват главно за обработка на варени продукти и такива, които имат еднаква мека структура. С такъв асистент бързо и лесно ще избършете супеното пюре, ще приготвите сос от печени чушки или ще победите шейк от горски и млечни продукти. Блендер с капацитет от 500 вата и повече вече може да работи като месомелачка, ако филмите и твърдите хрущяли се отстранят от месото и се нарязват на малки парченца.

Изглежда, че пасаторът не прави нищо особено, но използването му ви позволява да спестите време и да промените външния вид и вкуса на приготвените ястия към по-добро. Всички такива устройства имат затворени купи за разбиване и смилане, от които течните смеси не се напръскват по време на готвене. Изработени от висококачествена пластмаса, те се почистват лесно и заемат много малко място в кухнята. Блендер е точно устройството, което винаги трябва да бъде под ръка, когато готвите почти всяко ястие - може да обработва храната на малки порции и заема много малко място.

Блендерите се предлагат в два вида: стационарни и потопяеми. Неподвижните изглеждат като висока, голяма чаша, стояща на стойка. В долната му част е инсталиран нож, който смила продуктите. Ръчният блендер прилича на дълга дръжка с ножове в края. Ножовете са покрити с малка капачка с дупки, през които се смесват смлените продукти. Процесът на смилане в такъв блендер протича с много вода.

Кой блендер ви трябва, зависи от кои ястия готвите по-често. Ако течни супи, картофено пюре и ягодово-млечни шейкове се разклащат - тогава за това е по-добре да си купите потопяем модел. Когато трябва да смилате храна или да готвите мляно месо в малки количества, изберете стационарно. Въпреки това, много модели комбинират двата типа, като използват различни дюзи.