Logo decormyyhome.com

За какво се използва ламиниран ламинат?

За какво се използва ламиниран ламинат?
За какво се използва ламиниран ламинат?

Съдържание:

Видео: Монтаж на ламиниран паркет Куик Степ 2024, Юли

Видео: Монтаж на ламиниран паркет Куик Степ 2024, Юли
Anonim

Новите технологии в производството на строителни и довършителни материали могат значително да намалят времето за завършване на работата и да подобрят тяхното качество. Един от най-оригиналните и търсени материали на строителния пазар е ламиниран твърд плот. С негова помощ създайте не само висококачествени и красиви мебели, но и оригиналната украса на сгради.

Image

Какво е ламиниран твърд плот

Твърда дъска - това е така наречената фибранна плоча, тоест дъска от дървесни влакна с пореста структура, създадена чрез горещо пресоване от отпадъците в резултат на обработката на дървесината. За производството на такъв материал се използват дървен прах и стърготини, а за неговата твърдост са отговорни специални технологични добавки за свързване. За предпазване на материала от влага се използва парафин, а колофон, различни антисептици и забавители на горенето се използват като модифициращи агенти.

Ламинираният твърд плот се различава от обичайния по това, че една от неговите повърхности, отпред, гладка, е покрита с филм или лак, дори е възможно да се приложи някакъв модел върху него. Втората страна е релефна, което осигурява силната й адхезия, когато е залепена за стени, подове или тавани. Поради факта, че предната страна е покрита с PVC филм, ламинираният твърд плот е максимално защитен от влага, проникваща в структурата му, от механични повреди и е по-издръжлив от обичайния си колега.

За какво се използва ламиниран твърд плот?

Ламинираният твърд картон се използва широко при производството на мебели и като декоративен материал в декора на различни помещения.

В мебелната промишленост този материал се използва при производството на чекмеджета и стени на шкафове, сандъчета, дивани с възможност за конвертиране и други структури. Здравината на материала позволява на конструкцията да издържи постоянно натоварване до 5 кг. Ламинираният твърд плот е от значение и при производството на бюджетни опции за интериорни врати, стенни панели в офиси. Разнообразие от цветове на предната повърхност на материала ви позволява да го използвате във всеки тип интериор, а ниската му цена увеличава и без това високата му популярност.

Твърдата дъска лесно се огъва, което позволява да се използва за стени, тавани и дори подове в така наречените радиусни помещения и за изграждане на прегради от всякакъв дизайн. Ламиниран вариант на твърд картон с модел на плочки често се използва за подови настилки в кухни, а неопитен мирянин лесно може да сбърка този материал за висококачествена керамика.

За да покриете повърхността с твърд картон, не се изисква грундирането и изравняването й. Материалът е монтиран върху щайга и се препоръчва да се фиксира върху бетонна стена с помощта на специални лепилни съединения.