Logo decormyyhome.com

Дезинфекцията може да бъде много опасна.

Дезинфекцията може да бъде много опасна.
Дезинфекцията може да бъде много опасна.

Видео: ТОП 10 НАЙ-ОПАСНИ ПРОФЕСИИ / Засади Дръвче 2024, Юли

Видео: ТОП 10 НАЙ-ОПАСНИ ПРОФЕСИИ / Засади Дръвче 2024, Юли
Anonim

Напоследък около нас има много голямо разнообразие от дезинфектанти. Средства за миене, миене на чинии, подове и дори плодове. Мнозина са сигурни, че само дезинфектантите могат да ни предпазят от атаката на микроби и бактерии. Това мнение е доста погрешно, както и фактът, че дезинфекциращите гелове за ръце са в състояние да почистят ръцете от микроби без сапун и вода. Но никой не мислеше, че подобна дезинфекция може да бъде опасна.

Image

Дезинфекциращите гелове много лошо почистват ръцете и в допълнение съдържат опасни алергени. Когато използвате такива инструменти, не забравяйте, че тялото ни е в състояние самостоятелно да се бори с микробите, които ни заобикалят. И за да се предпазите от тях, измиването на ръцете и пода е достатъчно.

Дори ако къщата ви е малко дете, не се опитвайте да създавате стерилна среда. Използването на антибактериални средства в околната среда на дете в крайна сметка може да бъде много вредно за здравето му. А пребиваването в дезинфекцирана среда за дете от ранна възраст е опасно за здравето, тъй като увеличава риска от алергии.

В този случай перилните препарати за дома могат да бъдат опасни, тъй като съдържат антибактериални вещества, които дразнят кожата, лигавиците на окото и са вредни за околната среда.

Когато купувате дезинфектантни кърпички, трябва също да бъдете много внимателни, не всички те са предназначени за дезинфекция на порязвания, а някои от тях дори не са подходящи за употреба върху увредена кожа. Ако не сте сигурни, най-добре е да не ги купувате.

Най-достъпният и ефективен вариант за лечение на разфасовки е известен на всички, като водороден пероксид и, разбира се, йод. Също така не е необходимо да се използват дезинфектанти за пране на дрехи, защото дори след изплакване те често оставят следи върху дрехите и, разбира се, впоследствие влизат в контакт с кожата, когато се носят.

Най-разпространеният прах за пране е доста способен да се справи с микробите и бактериите.