Logo decormyyhome.com

Направи сам декор на маса

Направи сам декор на маса
Направи сам декор на маса

Съдържание:

Видео: Мебели от палети - "Направи си сам: маса" 2024, Юли

Видео: Мебели от палети - "Направи си сам: маса" 2024, Юли
Anonim

Можете да направите декор на маса в голямо разнообразие от техники. Ако под ръка има останки от тапети, естествени материали, лепило и бои, можете да направите произведение на изкуството от обикновена маса.

Image

Декупаж

Най-лесният и достъпен начин е да нанесете върху повърхността на хартия или плат. Повърхността за това се полира предварително, като се отстранява стария лак или боя, след това се грундира, като се нанася 2-3 слоя акрилна почва с желания цвят с широка четка или валяк. Преди да нанесете всеки следващ слой, уверете се, че предишният е напълно сух.

Боята се нанася върху изсушените слоеве на грунда или, веднага, слой от PVA лепило. Когато тези слоеве изсъхнат, можете да пристъпите към декупаж. Елементите, които трябва да бъдат залепени, са разположени на повърхността. Това могат да бъдат специални карти за декупаж, цели или изрязани от тях фрагменти, или трислойни големи салфетки и фрагменти от тях, предварително освободени от долните слоеве хартия. Можете да използвате изрезки от списания или снимки, плат, дантела, скелетни листа.

Залепете с широка твърда четка и PVA лепило, в посока от центъра на фрагмента към краищата. Трябва да се внимава да не останат въздушни мехурчета, но в същото време да не се повреди тънката хартия с допълнителна преса. Този метод на декор ви позволява да превърнете стара маса в цъфтяща поляна, карта на света или хранилище от стари носталгични снимки.

снимка

С помощта на рисунка можете да трансформирате всичко, като се има предвид, че са създадени бои, които са идеално подходящи за всяка повърхност и фиксиране на резултата от лакове. Два контрастни цвята са достатъчни за пълното преобразуване на масата. Можете да рисувате ръчно или според готови шаблони, също няма ограничения за избора на парцел.

Като начало, повърхността трябва да бъде внимателно шлифована, да се почисти с влажна кърпа и да се нанесе няколко слоя грунд. Можете да започнете да рисувате точно върху него или допълнително да оцветите повърхността в желания цвят. След изсъхване, готовият чертеж е покрит с няколко слоя лак и масата може да се счита за готова.