Logo decormyyhome.com

Какво е ремонтна степен

Какво е ремонтна степен
Какво е ремонтна степен

Видео: Съвети за ветроходство от професионалистите (Научете се да плава по света!) 2024, Юли

Видео: Съвети за ветроходство от професионалистите (Научете се да плава по света!) 2024, Юли
Anonim

Да събирате плодове през цялото лято, да се възхищавате на цветята от пролетта до есента - това не е мечта, но реалност, ако засадите ремонтантни сортове ягодови култури или цветя на вашия дом или лятна вила. Най-известните са малини, ягоди и рози.

Image

Ремонтантност - това е способността на растенията за много дълго плододаване или цъфтеж. Ако ремонтните сортове са създадени при благоприятни условия, можете да реколтирате през цялата година.

Животновъдите развъждат ремонтни сортове малини, ягоди и рози. Съвсем наскоро градинарите и градинарите бяха разочаровани от новите сортове. В централна Русия и в северните ширини всички новозасадени чужди растения бяха замразени. Тази ситуация възникна поради факта, че разплодните работи се извършват в топли страни.

В момента руските животновъди са успели да отглеждат малини, ягоди и рози, които са устойчиви на суровите руски условия. С правилните техники за земеделско земеделие и подготовката на насажденията за зимата, всички сортове зимуват добре и радват с обилната си реколта и дългия период на плододаване и цъфтеж.

Най-важната разлика между ремонтните растения и обикновените сортове е, че първите плодове на малини и ягоди се появяват в самото начало на лятото. Беритбата приключва само с настъпването на постоянен мраз. Цветята и плодовете се формират не само на майчините растения, но и на дъщерните растения, което позволява прибирането на реколтата почти непрекъснато.

В средата на лятото добивът на ремонтиращите сортове намалява леко, но до края на август отново рязко се увеличава.

За да се прибира дълго време от ремонтиращите сортове, е необходимо да се осигурят оптимални условия за това. Особено внимание трябва да се обърне на състава и плодородието на почвата, както и поливането.

Възможно е да се запазят сортови признаци на ремонтантни ягоди само ако е предвиден вегетативният метод за размножаване чрез розетки или разделяне на храста. Същото правило трябва да се спазва при размножаването на малини и рози.

Методът за размножаване на семена се използва в специализирани разсадници за отглеждане на нови ремонтни сортове.

поддържане е