Logo decormyyhome.com

Какво е шевна машина

Какво е шевна машина
Какво е шевна машина

Видео: Шевна машина SINGER® TRADITION - демонстрация на шевове 2024, Юли

Видео: Шевна машина SINGER® TRADITION - демонстрация на шевове 2024, Юли
Anonim

Наред с универсалните шевни машини, оверлок, има много повече видове шевни машини. От всичко това, за домашна употреба, шевни или ploskoshovny машини могат да бъдат полезни.

Image

Шевна или ploskoshovnaya машина е доста рядка покупка в къщата, защото мнозина не знаят защо е необходимо или просто се игнорира поради високата му цена. Но ако човек мисли за висококачествено шиене и особено за шиене на трикотажни изделия, тогава въпросът за нуждата и цената избледнява на заден план, защото Без rasposhivalki и реч не може да има качество на линиите.

Шевовете, произведени от машината с плосък шев, се отличават с висока якост и еластичност и не се отварят дълго време, ако някоя от нишките е повредена. Следователно основната употреба на шевовите шевове е именно върху трикотаж, защото материалът се разтяга много и е проблематичен за универсални шевни машини.

Ако сравним принципа на конструиране на шевове на машини за совални шевове (универсални)

Image

и машини за верижни шевове

Image

тогава можете да забележите, че на совалния шев и двете нишки са еднакво стегнати и могат да се скъсат, когато се дръпнат малко, а когато използвате верижния шев, долната нишка действа като амортисьор, което позволява на шева да се разтегне заедно със зашития материал, което го прави незаменим върху разтегливите материали

По този начин шевната машина е един вид спасител за хора, занимаващи се с шиене на трикотажни изделия.

Видове шевове на шевна машина Elna 444