Logo decormyyhome.com

Какво е топка за миене и как работи

Какво е топка за миене и как работи
Какво е топка за миене и как работи

Съдържание:

Видео: Направи си сам топки за сушилня | Дом без пластмаса | Живот с малко отпадъци 2024, Септември

Видео: Направи си сам топки за сушилня | Дом без пластмаса | Живот с малко отпадъци 2024, Септември
Anonim

В специализирани магазини, продаващи битови химикали, можете да закупите топки за измиване - те са предназначени за полагане в машина. За някои домакини те са незаменим аксесоар, за други изглежда, че можете да направите без това допълнение.

Image

Автоматична машина измива нещата добре, но ако се замислите, далеч не винаги работата му е идеална. След полагане на прането в машината се избира програмата и барабанът на устройството започва да се върти с избраната скорост. Бельо върти с него. Можете да погледнете в прозореца на вратата и да видите как се преобръща компресираният слой от неща. Изтрива много, но не всички.

Как да перете дрехи с страхотен ефект

Когато автоматичните перални все още не са съществували, прането се пера с помощта на специален „битер“, който се използва за изпомпване на мръсотия от мокро пране. За да постигнат същия ефект, те се измиват върху желязна дъска с вълнообразна повърхност. Но съвременните машини за пране на дрехи постепенно заместват полезните устройства.

Има аксесоар за пране, който е в състояние да играе ролята на „биене“, превърнал се в минало, използването на което по време на работа на автоматичната машина ви позволява да постигнете добър ефект. Това са специални топки за пране, ефектът от които също е по-деликатен, подходящ е за модерни тъкани - нещата се перат и не се влошават.

Топките за измиване могат да бъдат направени от гума, пластмаса. Когато слагате пране в колата, топките се сгъват с него. По време на въртенето на барабана те ще скочат вътре, като в същото време ще изхвърлят мръсотията от нещата и ще ги пухнат, за да не се слепват. Продуктите са достатъчно твърди, за да се справят със замърсяването, но в същото време гъвкави, еластични - по този начин машината няма да се повреди.