Logo decormyyhome.com

Какво е френска преса и защо е необходимо

Какво е френска преса и защо е необходимо
Какво е френска преса и защо е необходимо

Съдържание:

Видео: How to Use a French Press | Как да си направим кафе и капучино с френска преса 2024, Юли

Видео: How to Use a French Press | Как да си направим кафе и капучино с френска преса 2024, Юли
Anonim

Френска преса е малко устройство за приготвяне на смляно кафе и чай и всъщност самият метод за приготвяне на кафе. Съществуват френски преси с различни размери и видове, но всички те се основават на принципа на кипене на кафе с вряла вода и последващо отделяне на готовата напитка от кафената суспензия.

Image

Френската преса, както подсказва името, е устройство, изобретено във Франция. Кафемашините от този тип се появяват в средата на 19 век, но влизат в масово производство едва през 30-те години на 20 век. В момента френската преса, заедно с cezve, е най-универсалният от всички методи за приготвяне на смляно кафе, въпреки че напитката, приготвена в него, е много по-различна от тази, която може да се направи с помощта на турчин, кафе машина или кафе машини.

Френска последователност за варене на кафе

Технологията за приготвяне на кафе във френска преса е доста проста. За най-малката френска преса в обем (0, 35 л) се вземат 3 чаени лъжички кафе и се заливат с вода при температура 90 ° С. В същото време е необходимо време: кафе с най-добър вкус 4 минути. След това е необходимо да спуснете удара (натиснете) надолу, за да спрете да варите кафе и можете да излеете напитката в чаши. За най-добро разкриване на вкуса си струва да излеете вряща вода върху повърхността на колбата преди да се излее кафето.

Качество на компонента при варене на кафе във френска преса

Водата за приготвяне на кафе във френска преса трябва да е чиста и мека, по-добра от изворната. Можете да вземете кафе от всякакъв клас и смилане (тази френска преса е много по-удобна от другите методи за варене), включително грубо смилане с домашна ръчна кафемелачка. Опитният бариста препоръчва да вземете елитни кафета - Blue Mountain, Kopi Luwak, различни видове бърбън за приготвяне на напитки по този начин, тъй като френската преса може да разкрие аромата на кафените зърна, без да смесва киселите или горчивите вкусове, които възникват при варенето в цев или кафе машина.

Най-добре е да се вари кафе моносорт по този начин, а не смеси, за да се покажат напълно разликите във вкусовете на различните сортове. Когато варите кафе по този начин, не забравяйте, че въпреки лекия вкус, напитката ще бъде много пълна с кофеин (особено ако държите пресата отворена повече от 5-6 минути). Трябва да се помни, че дизайнът на този тип кафе машина е доста крехък и стъклената крушка, въпреки топлинната устойчивост, може да се напука от силен натиск или неудобен удар.