Logo decormyyhome.com

Какво не можете да загреете в микровълновата

Какво не можете да загреете в микровълновата
Какво не можете да загреете в микровълновата

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Септември

Видео: Колко опасни са МИКРОВЪЛНОВИТЕ ФУРНИ? 2024, Септември
Anonim

С появата на микровълновите фурни животът на кухнята на милиони домакини стана много по-лесен, но въпреки очевидните предимства, има редица правила, които не могат да бъдат нарушени при използване на микровълнова фурна в ежедневието. Пренебрегването на тези съвети може да доведе до тъжни последици, като: пожар, експлозия вътре в пещта, изгаряния, повреда на оборудването.

Image

Инструкция за употреба

1

Не загрявайте кърмата в микровълновата. Първо, не можете да контролирате температурата на загряване, и второ, микровълните убиват цялата хранителна стойност на кърмата, което няма да доведе до нищо добро за бебето.

2

Никога не се опитвайте да готвите сурови яйца в микровълновата. Тази идея е обречена на неуспех, защото под въздействието на високите температури едно сурово яйце ще се разлети и ще трябва да миете фурната дълго време от подобни последствия.

3

Много учени не препоръчват загряване на храна в пластмасови контейнери, дори ако те са предназначени за отопление в микровълнова печка. Проведени са изследвания върху резултатите, които установяват, че под въздействието на микровълните, пластмасата освобождава доза естроген-подобни вещества, те влизат в храната и могат да причинят сериозни последици с течение на времето. Най-добре е да загрявате храната, като я премествате от пластмасов контейнер в стъклена чиния.

4

Старите кръгове на Съветския съюз също са опасни за отопление в микровълновата. Съдовете от онези години често съдържат в състава си примеси от олово и други тежки метали, които могат да причинят отравяне.

5

Замразеното месо е доста трудно да се размразява в микровълнова фурна, тъй като краищата ще бъдат изпечени, а средата ще остане недокосната. Ако няма функция за въртене на тиган в микровълновата, тогава размразяването на месо и риба може да стане опасно, тъй като неравномерното разпределение на топлината увеличава вероятността патогените да се размножават в суровия продукт.

6

Микровълновата фурна може да се повреди от термо чаша, поставена в нея, за да се загрее. Техният дизайн е направен по такъв начин, че вътре е разположен слой фолио, за да поддържа температурата, което ще повреди фурната от взаимодействие с микровълните. Преди да загреете нещо в такива съдове, прочетете етикета и се уверете, че халбата е за микровълновата.

7

Никога не поставяйте съдове в микровълновата със златни или метални ръбове. Позлатата и металът са в състояние да отразяват микровълновите вълни и да причинят щети на пещта.

8

Полистироловите контейнери също не са проектирани за загряване на храна в микровълновата. При нагряване такъв контейнер е в състояние да отделя много химични съединения в храната, което е опасно за здравето.