Logo decormyyhome.com

Какво не може да се съхранява в хладилника

Какво не може да се съхранява в хладилника
Какво не може да се съхранява в хладилника

Съдържание:

Видео: 12 Unique kitchen DIY organization Ideas 2024, Август

Видео: 12 Unique kitchen DIY organization Ideas 2024, Август
Anonim

Хладилникът е спасението за домакините, страшно е да мислим как са се справили нашите предци без този уред. Не всички продукти обаче имат подходящ хладилник.

Image

Продукти, които не трябва да се охлаждат

Пушените меса, консерви и консерви не трябва да се съхраняват в хладилник. Тези продукти така или иначе няма да се объркат, но заемат доста място в хладилника. Твърдите зеленчуци (лук, моркови, пащърнак, картофи) се съхраняват най-добре в пластмасови кутии или пластмасова обвивка. В хладилника се развалят по-бързо.

Водосъдържащи плодове и зеленчуци (грозде, круши, патладжан, краставици) не е необходимо да се съхраняват в хладилник. Там те се покриват с тъмни петна и започват да гният. По принцип патладжаните са най-добре изсушени и нарязани на резба, ако няма сили или време да ги приготвите веднага след покупката.

Тиквите и пъпешите не се подобряват от дългосрочното съхранение в хладилника. Пъпешът не трябва да се съхранява в хладилник, особено нарязан. По принцип, ако не сте яли веднага пъпеш, е по-добре да го изхвърлите, тъй като той произвежда газ от етилен. Целите, непокътнати тикви и пъпеши ще запазят вкуса и външния си вид с месеци, например в кухненски шкафове.

Опитайте се да съхранявате храната в кутии в хладилника, за да не миришат.

Разнообразие от тропически и екзотични плодове не е необходимо да се охлажда. В крайна сметка ниските температури допринасят за гниенето и отделянето на вредни вещества. Плодовете трябва да се съхраняват в килера. Хурмите и нар може да се увият в два или три слоя мека хартия и да се поставят на сухо.

Те не държат шоколад в хладилника, тъй като ниската температура причинява конденз на повърхността му, след изсушаване остава неприятно отлагане на захарни кристали. Разбира се, шоколад може да се яде в тази форма, но няма да е толкова красив и вкусен. И ако сладкишите или шоколадите са внимателно опаковани в полиетилен, конденза може да причини мухъл.

В хладилника няма място за мед и зехтин. Тези продукти губят вкуса и полезните си свойства при настинка. И в маслото се появяват люспи.