Logo decormyyhome.com

Какво трябва да се добави към водата, така че цветята да стоят по-дълго?

Какво трябва да се добави към водата, така че цветята да стоят по-дълго?
Какво трябва да се добави към водата, така че цветята да стоят по-дълго?

Съдържание:

Видео: Paul Ewald: Can we domesticate germs? 2024, Юли

Видео: Paul Ewald: Can we domesticate germs? 2024, Юли
Anonim

Нарязаните цветя ще ви зарадват с красотата и аромата си по-дълго, ако използвате прости съвети за удължаване на живота им. Можете да използвате както домашни средства, така и тези, закупени в магазина.

Image

Може би има малко такива момичета, които биха били неприятни да получат букет цветя. Особено в типичен делничен ден, когато не очаквате изненада. И винаги искате съкровените рози или хризантеми да стоят възможно най-дълго. За това е необходимо не само да поставите цветя във водата, но и да знаете какво да добавите към тази вода. Няколко съвета ще ви помогнат да удължите живота на цветята.

Домашни средства

Разбира се, цветята най-добре ще стоят във ваза, пълна с изворна вода. Но в този случай човек трябва да е реалистичен: в градски условия е почти невъзможно да се намери, особено за кратко време. Така че, трябва да използвате обикновена чешмяна вода. Тя трябва да бъде възможно най-чиста. Препоръчва се да заври вода и след това да я доведе до стайна температура. Можете също така да потопите медна или сребърна монета във водата, смята се, че този инструмент помага за пречистване на водата. Не забравяйте, че водата трябва да се сменя веднъж на ден.

Цветарите препоръчват да добавите няколко лъжици захар към водата, това ще послужи за подхранване на цветята. За дезинфекция е подходящ калиев перманганат или алкохол. Просто не изливайте много концентрирана течност. Половин чаена лъжичка алкохол ще бъде достатъчен. За да активирате полезните свойства на водата се използва оцет - само няколко капки.

Когато нямате абсолютно нищо под ръка, можете да добавите малко препарат за миене на съдове във водата. Можете да използвате и щипка прах за пране. Сапунена вода ще помогне да се спре бързото развитие на вредни бактерии, а цветята ще живеят няколко дни по-дълго.