Logo decormyyhome.com

Какво може да се засади до кратуни

Какво може да се засади до кратуни
Какво може да се засади до кратуни

Видео: Засаждане на картофи в торби под сено 🌿 Гордеев експеримент 2024, Юли

Видео: Засаждане на картофи в торби под сено 🌿 Гордеев експеримент 2024, Юли
Anonim

Краставиците принадлежат към семейството на тиквите. Това може да включва пъпеш, диня и различни сортове тикви. Тези култури са много полезни, защото са богати на витамини. Ето защо градинарите отглеждат тези плодове в крайградските си райони. За да бъдат високите добиви, е необходимо правилно засаждане на пъпеши.

Image

Динята много обича слънцето, така че не засаждайте реколтата до дървета и храсти, тъй като те ще потъмняват, а това е изключително нежелателно за вашите растения. Също така, не засаждайте пъпеши до някои свързани култури, като тиква, тиквички и също така трябва да избягвате близостта на краставиците. По-добре засадете царевица, зелени (с изключение на магданоз) и спанак наблизо.

С пъпеш можете да засадите същите съседи, както с диня. Освен това динята и пъпешът са идеално съседни един на друг. Но имайте предвид, че кратуните растат много. Затова в съседство засадете онези растения, които са рано. Така ще имате време за прибиране на реколтата преди момента, в който кратуните заемат голяма площ. Тъй като пъпешът и динята не обичат твърде влажната почва, не ги засаждайте до ягоди.

Можете да засадите черна ряпа до растенията от семейство тиква. Той отделя фитонциди, които предотвратяват появата на паяк акара. Доматите също могат да станат съседи; те плашат листни въшки, псевдосеи и тапи.

Тиквата е много непретенциозна. Може да се отглежда директно на купчината компост, именно тези условия са идеални за него. Тази култура започва да расте много късно, така че в квартала можете да засадите праз, грах, накъсан боб или спанак. Засаждането на домати, картофи и репички наблизо е крайно нежелателно; тиквата може да смаже реколтата и няма да расте. Също така избягвайте тиква и магданоз в квартала.

Кратуните не понасят вятъра, така че за да поддържате пориви, засадете царевица, боб или грах около обекта. Тъй като динята, пъпешът и тиквата абсорбират много хранителни вещества от почвата, опитайте се да не ги засаждате до цвекло, моркови, чесън и репички.

Свързана статия

Възможно ли е да се засаждат краставици в близост до тиквички