Logo decormyyhome.com

Какво да правя с остатъците

Какво да правя с остатъците
Какво да правя с остатъците

Видео: Страхотни неща от остатъците от борда! Направи го сам! 2024, Юли

Видео: Страхотни неща от остатъците от борда! Направи го сам! 2024, Юли
Anonim

Позната ситуация: един сапун се свежда до състояние на остатък, което вече не е възможно да се използва по предназначение, но е жалко да го изхвърлите. А малките многоцветни парчета сапун постепенно се натрупват в прилична купчина. За тези, които не изхвърлят остатъците, а внимателно събират, полезни са съветите за тяхната нестандартна употреба.

Image

Инструкция за употреба

1

Самосмукваща се кърпа

Първо трябва да направите малка чанта. Тя може да бъде ушита от стара хавлиена кърпа, да използвате красив непарен чорап, да вземете торбичка за опаковане от под бижута - има много възможности. След това трябва да поставите остатъците и да зашиете или завържете дупка. Сега кърпата трябва само да се намокри и може да се използва както за лична хигиена, така и за почистване. Опция за летни жители: да шият чанта от твърда мрежа против комари. С такава пералня е удобно да се мият ръцете, замърсени с пръст, след работа в градината.

2

Иглено легло

Забележително използване на остатъците може да се намери, ако напълнят възглавница за игли вместо памучна вата или пяна. Първо, иглите и щифтовете ще бъдат по-сигурно държани в кутията с игли, и второ, сапунът ще смазва и почиства повърхността на метални изделия, което ще улесни работата с тях.

3

Шивашка креда

Шивачите често използват сух, заострен сапун вместо молив или тебешир, когато прехвърлят шаблона върху тъканта. Линиите от такава креда са ясно видими върху тъканта, особено тъмна и при измиване сапунът ще се отмие без следа.

4

Ароматизиращо бельо

Изсушените парчета от добре ухаещ тоалетен сапун могат да бъдат разположени в ленени шкафове, рафтове и мецанини между купчини дрехи и спално бельо. Ароматните останки, подредени в малки торби, могат да бъдат окачени между палта и кожени палта. Такива домашни аромати ще изпълняват две функции - да придадат на нещата приятна миризма и да изплашат насекомите, като молци.

5

Повърхностно смазване

Останките могат да бъдат полезни за мъжете в домакинството. Например, ако първо завиете винта в сух сапун, тогава ще бъде по-лесно да го завиете в стената. И ако дървото чекмедже на бюрото не се простира добре, тогава със сух остатък трябва да разтриете плъзгащите се повърхности. Триенето ще намалее и издърпването на чекмеджето ще бъде много по-лесно.

6

лепило

Мокрите остатъци от хартия се залепват добре върху различни повърхности. Например хартиените ленти могат да бъдат смазани със сапун, за да ги залепите върху прорезите на прозорците за изолация, или хартиени снежинки върху стъкло за коледни украси. Когато дойде време, премахването на хартията не е трудно.

7

Сапун на прах

Изсушете остатъците и настържете на ситен прах, изсипете го в херметически затворен съд. Такъв прах може да се използва например за домашен маникюр и педикюр, като се добавя към гореща вода за баня. Можете също така да използвате сапун на прах за ръчно измиване на деликатни тъкани.

8

препарат за почистване

Най-лесният вариант е да смилате всички остатъци, да ги поставите в буркан, да изсипете топла вода и да оставите да се разтворят напълно, като разбърквате от време на време, след което изсипете получения течен сапун в бутилка с дозатор. Но е по-добре да подготвите универсален препарат, който е полезен за почистване, миене и миене на съдове. Необходимо е да смилате 200 грама остатъци в блендер и добавяте, докато разбърквате, 200 мл топла вода. След това смесете 100 грама сода за хляб и 2 супени лъжици глицерин в получената маса. Прехвърлете сместа в подходящ съд - продуктът е готов за употреба.