Logo decormyyhome.com

Какво да направите, когато заключите люка на пералнята

Какво да направите, когато заключите люка на пералнята
Какво да направите, когато заключите люка на пералнята

Съдържание:

Видео: Код на грешката dE, Ed - Люк на пералнята на Samsung 2024, Юли

Видео: Код на грешката dE, Ed - Люк на пералнята на Samsung 2024, Юли
Anonim

За да се гарантира безопасността по време на процеса на миене, автоматичните машини за предно зареждане са оборудвани с брава на вратата за зареждане. Ако след измиване вратата не се отключи, значи системата се е провалила. В този случай трябва да намерите причината за повредата и да я елиминирате.

Image

Заключващото устройство за люк на покрива е проектирано да заключва зареждащата врата на пералнята по време на процеса на пране от съображения за безопасност.

След зареждане на прането и инсталиране на програмата се натиска бутона "Старт". Към устройството за електрическо заключване на люка се прилага напрежение и ключалката на вратата се затваря автоматично. След края на процеса на измиване, след 1-4 минути, бравата се отключва и вратата може да се отвори ръчно.

Ако вратата е отворена в момента на стартиране на програмата за измиване, бравата няма да работи, програмата ще даде грешка.

Устройство за заключване на хеч

Най-често срещаните са електрически брави на термодвойки с биметална плоча и с три контакта.

След натискане на бутона "Старт" захранващото напрежение се прилага към термодвойката, която от своя страна се нагрява. Съседната биметална плоча се огъва и заключва ключалката. Термодвойката се захранва през целия цикъл на измиване, така че люкът остава заключен. След приключване на всички процеси на измиване, напрежението от ключалката се отстранява, термодвойката се охлажда и плочата се разгъва, в резултат на което ключалката се отстранява от ключалката.

Причини за блокиране на люка

Може да възникне ситуация, когато след процеса на измиване люкът за зареждане остава блокиран. В никакъв случай не се опитвайте да отворите вратата със сила, това може само да изостри проблема. Определете причината за проблема.

Първата причина е, че колата не е източила вода. Проверете маркуча за източване. Може би е запушен и в резервоара е останало малко вода, така че сензорът за нивото на водата блокира вратата.

Ако маркучът за източване е чист или ситуацията не се е променила след почистването му, причината за неизправността може да е повреда на датчика за вода или модула.

Причината за блокиране на вратата може да бъде и отказът на ключалката на люка на пералнята: естествено износване или изгаряне на биметалната плоча поради спад на напрежението. В този случай е необходимо да се подмени заключващото устройство на люка.