Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако барабанът не се върти в пералнята

Какво да направите, ако барабанът не се върти в пералнята
Какво да направите, ако барабанът не се върти в пералнята

Съдържание:

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли

Видео: Пералнята не изтича вода - фиксирана 2024, Юли
Anonim

Ако барабанът не се върти във вашата пералня, тогава вероятно е повредата да е сериозна. Но не се отчайвайте, можете да разрешите този проблем, а в някои случаи ще бъде възможно да се справите с това, без да се обадите на съветника.

Image

Причините за спирането на барабана на пералнята обикновено са три. Въпреки това, преди да започнете тяхното търсене, е важно да предприемете поредица от действия, които ще помогнат да се избегне изострянето на проблема.

На първо място е необходимо да изключите пералнята, да извадите прането и да източите останалата вода, като отново включите пералнята в режим на източване. Не си струва да го стартирате отново в нормален режим - това със сигурност няма да реши проблема, но може да влоши ситуацията.

След това изключете пералнята от захранването, завъртете я и махнете задния капак. Това се прави просто, в повечето модели той е прикрепен с няколко винта.

Проблем с задвижващия колан

Ще бъде полезно да определите възможните причини барабанът да спре, преди да се обадите на съветника, тъй като можете точно да назовете повредата и да разберете конкретната цена на ремонта или дори да оправите всичко сами. И така, както вече споменахме, има три причини. Първият е проблемът с задвижващия колан, който прехвърля сила от двигателя към барабана.

Коланът е слабо място във всяка пералня. Той може или да се счупи, или да се подхлъзне, което често се случва, ако той е на повече от пет години. Ако това е проблемът, значи имате "късмет", можете да го разрешите сами, без да се обадите на съветника. Просто го поставете на правилното си място, ако е скочил и ако се е счупил, а след това купувайте нов, те се продават във водопроводни магазини. Разбира се, можете да се обадите на господаря - винаги е по-добре, особено ако нямате опит или желание да го направите сами. Ремонтът в този случай ще бъде евтин, средно, от петстотин до хиляда рубли.