Logo decormyyhome.com

Какво да направите, ако пералнята не източва водата

Какво да направите, ако пералнята не източва водата
Какво да направите, ако пералнята не източва водата

Съдържание:

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

С появата на автоматични перални, животът на домакините стана много по-опростен. Нито един домакински уред обаче не е застрахован срещу повреди и неизправността на пералнята обикновено води до скъпи ремонти. Например, ако една машина спре да източва вода, мнозина веднага се обаждат на майстор, без да осъзнават, че някои неизправности могат да бъдат отстранени самостоятелно.

Image

Възможни причини машината да не източва вода

Проблемите с изтичането на вода могат да бъдат различни:

- оттичането на вода става много бавно, след което спира напълно;

- работата на машината спира на етапа на разреждане;

- проблеми с изтичането не възникват при всяко измиване;

- след изпразване на резервоара режимът на завъртане се блокира;

- неизправности възникват само при изплакване на прането.

Много често проблемите с изтичането се появяват поради запушване в тръбите или някаква част от системата. Ето най-вероятните места поради запушване, които възникват повреди:

- тръба между помпата и резервоара на машината;

- помпа филтър;

- маркуч за източване;

- канализационна тръба / сифон;

- работно колело (повреда възниква поради залепнал предмет).

Също така машината може да спре да се източва поради повреда на помпата.

Как да намерите причината за неизправността

Преди да започнете отстраняване на неизправности, изключете машината от захранването, в противен случай може да получите токов удар. Започнете проверката, като проверите маркуча за източване. Може би причината за неизправността е, защото маркучът е огънат или запушен.

Ако с маркуча всичко е наред, продължете с проверката на канализационните тръби и сифона. Ако сифонът или тръбите са запушени, машината не се източва и не бръмчи. Ако по време на външна проверка не успяхте да откриете причината за неизправността, проверете филтъра, разположен на предния панел в долната част. Преди да продължите с проверката на филтъра, не забравяйте да замените контейнер за източване на водата, в противен случай на пода ще се образува голяма локва. Ако се установи запушване, почистете филтъра и го поставете отново.

Понякога се случва, че по време на измиването машината работи правилно, но при изплакване изтичането на вода спира. Преди да се обадите на съветника, уверете се, че програмата „Спрете машината с вода“ не е инсталирана на устройството. За да изключите тази възможност, внимателно проучете съответния раздел в инструкциите за домакинския уред.