Logo decormyyhome.com

Почистване на сребро у дома

Почистване на сребро у дома
Почистване на сребро у дома

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Продуктите от сребро - бижута, артикули за обслужване, лъжици, представени на бебето на първия зъб, други неща - изискват внимателно отношение. Понякога тези продукти преминават от поколение на поколение и имат дълга история. Обаче среброто има тенденция да потъмнява и с времето става по-тъмно. Мнозина не знаят как да отстранят проблема и просто просто се отърват от повредените продукти.

Image

Защо среброто потъмнява и е загубило предишната си новост? Може би това се е случило поради факта, че мястото за съхранение е много мокро или е имало контакт с човешката кожа, защото при много хора тялото действа върху сребро по такъв начин, че с времето потъмнява. Сребърните предмети може да са с променен цвят поради контакт със сяра. Въпреки това, не се обезкуражавайте, среброто може да бъде спасено от неприятна плака у дома.

Преди да почистите сребро, трябва да разберете каква проба е върху продукта. Факт е, че върху този метал има позлатена черупка, която може да изчезне с дълбоко почистване. Степента на замърсяване също е важна, поради това времето на излагане на почистващия състав се променя.

Пригответе почистващ разтвор. За целта добавете няколко капки шампоан или сапун във водата. Оставете елементи в това решение за известно време. След това ги почистете правилно, четка за зъби ще ви помогне в това. Трябва да е с меки ворси, тъй като среброто е един от меките метали и е твърде лесно да се повредите, да го надраскате. Четка за зъби ще проникне на недостъпни места и ще избави продукта от плака, мръсотия и мазнини.

Вторият метод на почистване се извършва директно при същите условия: имате нужда от четка за зъби, само се препоръчва използването на паста за зъби като почистващо средство, нейните уникални свойства ще помогнат за перфектно почистване на среброто. Можете да добавите няколко капки амоняк към пастата за зъби и след това да избършете продукта с приготвения разтвор и да го оставите да изсъхне, след това трябва да изплакнете среброто и да го избършете.

Третият начин е да използвате сода. Необходимо е да се приготви гъст разтвор на сода и вода, след което да се нанесе върху замърсена повърхност, да се разтрие добре и да се изплакне. Също така, заедно със сода, можете да използвате почистващ препарат за съдове и обикновена трапезна сол. В съотношение един литър вода, трябва да добавите една супена лъжица препарат, сол и сода. Изсипете приготвения разтвор в тавата и кипете заедно със сребърни продукти за около половин час. Винаги наблюдавайте реакцията на компонентите и среброто, не прекалявайте, след процедурата трябва да изплакнете всичко правилно.

Ако внезапно се е случило, че мухъл се е появил върху сребро, е необходимо повърхността да се третира с оцетна киселина, след което да се изплакне обилно. Ако ще почиствате бижута със стрази или камъни, следните методи са най-подходящи. Първо, трябва да вземете чаша вода и да добавите няколко капки амоняк, почистването трябва да се извърши с парцал или четка за зъби, но не трябва да забравяте, че трябва да извършвате действия внимателно, за да не повредите продукта. Все още има една рецепта от нашите баби. За да направите това, е необходимо яйцата и водата, в която са били варени, да се сварят, да се охладят. След това сложете сребърните предмети в бульона и изчакайте около половин час, ефектът ще ви удиви!

За да предотвратите потъмняването на среброто, можете да закупите салфетки в специални магазини, които помагат да се поддържат продуктите перфектни. В магазините за бижута, освен салфетки, се продават специални разтвори за почистване на сребро, те веднага ще върнат избледнял продукт в предишната му форма. Това не е евтино, затова е по-добре да приложите методите, дадени по-горе.

Вземете и предпазни мерки, когато носите сребърни предмети. Извадете ги преди контакт с вода, избършете на сухо, ако попаднат във вода. Опитайте се да държите среброто далеч от висока влажност. Бижутата трябва да се съхраняват на тъмно и сухо място, най-добре е ковчеже. Сребърните предмети, които рядко се използват в ежедневието, увийте във фолио, така че среброто не потъмнява.