Logo decormyyhome.com

Почистване на килими у дома

Почистване на килими у дома
Почистване на килими у дома

Видео: Изпиране на диван, със прахосмокачка rainbow #почистване #пране #удома 2024, Юли

Видео: Изпиране на диван, със прахосмокачка rainbow #почистване #пране #удома 2024, Юли
Anonim

Килимът е много важен елемент на декора в къщата, създаващ уют и комфорт. Продуктите от килими обаче могат да натрупат огромно количество прах, което се отразява негативно на човешкото здраве. Можете да ходите по повърхността на килима с прахосмукачка веднъж или два пъти седмично, обаче, това не е достатъчно, за да се отървете от прах и замърсяване. Необходимо е периодично да се подлагат на килим продукти на дълбоко почистване.

Image

Някои любовници погрешно смятат, че можете да се отървете от праха, просто като избиете килим на улицата. Избиването не дава стопроцентов резултат, колкото и да е задълбочен.

Въпреки че почистването на килимите може да бъде поверено на специалисти, например да го занесете на химическо чистене или автомивка, много домакини почистват сами. Някои използват физиологичен разтвор, оцет, амоняк или обикновен чай за съживяване и почистване на килима. Може да се използва и за почистване на домакински почистващи препарати.

Понякога петна се образуват върху килими, особено ако в къщата има деца или домашни любимци, така че добрата домакиня трябва да знае как бързо и ефективно да се отърве от замърсяването.

Петната от чай или кафе се накисват със салфетка и се почистват със сапунен разтвор. Ако върху килима има замърсители от биологичен произход, например петна от кръв, тогава първо трябва да се измият със студена вода и едва след това да се използват домакински почистващи препарати. Също така кръвта може да се отмие чрез поръсване на петното със сол, която след това трябва да се отстрани с четка.

Петната от восък и дъвка могат да бъдат почистени с лед, увит в найлонов плик. Замърсителите, които са се образували от разлято вино по килима, могат да бъдат отстранени със сапунен разтвор с добавяне на бензин.

Петната от мастило трябва да се напълнят със сол и след това да се отмият със сапунена вода. Килимите не трябва да се мажат с прекалено твърди четки и гореща вода и не се препоръчва да четкате килима срещу купчината. И не забравяйте, че е по-добре да се третират петната веднага, старото замърсяване е много по-трудно да се премахне.