Logo decormyyhome.com

Как да храним сушилна орхидея

Как да храним сушилна орхидея
Как да храним сушилна орхидея

Видео: Обновляем орхидею. Продолжение. 2024, Септември

Видео: Обновляем орхидею. Продолжение. 2024, Септември
Anonim

Орхидеите са за разлика от всички други стайни растения, но да свикнете с него не е лесно. Ако по някаква причина орхидеята се чувства неразположение, методите на лечение за нея също са напълно различни.

Image

Инструкция за употреба

1

Има два начина за хранене на орхидея - корен и допълнителен корен. При първия метод торът влиза в орхидеята по време на напояването му (или по-скоро къпане), а във втория случай орхидеята се напръсква с тор. И двата метода се прилагат само за възрастни и здрави растения и само по време на активен растеж. Ако торът се прилага късно, по време на сънния период или преди да започне, по този начин е възможно да се стимулира растежът на растението в неправилен момент. Ако орхидеята изсъхне, това не може да е резултат от недостига на тор. Болните орхидеи изобщо не се препоръчват да се хранят и особено сухите. Преди да нахраните орхидеята, ако изсъхне, трябва да я извадите от саксията и да я държите в купа с топла, отстояла вода за около час. След това всичко, което е подходящо за живот в тази орхидея, ще изглежда здравословно и всичко, което е умряло, трябва внимателно да се реже.

2

Има различни начини за реанимация на орхидеи, но никой от тях не включва горната превръзка. Торът се прилага само върху влажния субстрат на орхидеята, който току-що се полива и се чувства добре. Полусухата орхидея, която беше извлечена от саксията, купена, отрязана от мъртви корени и засадена на ново място, не принадлежи към категорията на здравите растения, въпреки че първият път след къпането може да изглежда много добре. В действителност тя ще се нуждае от поне месец, за да се адаптира и едва тогава ще може да се храни. В същото време корените трябва да започнат да растат добре, поне едно ново листо и времето за тор също трябва да е подходящо. По правило орхидеите престават да се оплождат вече в средата на лятото, така че растението спокойно завършва цъфтежа и отива в покой. Ако орхидеята е реанимация след силно пресушаване, тогава тази година може да няма период на почивка, но не е необходимо допълнително да я стимулирате, като я храните.

3

Ако изсипете вода върху сух субстрат с торове в саксия, това може да остави орхидеята без корени, тъй като те просто изгарят от силна доза тор. Торовете за орхидеи се препоръчва да се използват половината от препоръчаните от производителите стандарти и дори при тази концентрация те могат да бъдат вредни, ако се използват без предварително поливане. Не можете да пръскате листни превръзки листа от орхидея, които започват да пожълтяват и да се набръчкват. От това те ще умрат още по-бързо, а излишната влага винаги е опасна с различни видове гниене и плесен. Пожълтяването и изсушаването на листата се отстраняват най-добре веднага, като смазвате секциите със зелени листа, поръсвайки с въглен на прах или канела.

Грижа за орхидеи у дома