Logo decormyyhome.com

Как да избелите бебешки бели чорапи

Как да избелите бебешки бели чорапи
Как да избелите бебешки бели чорапи

Съдържание:

Видео: Седнало е Джоре Дос - Български Детски Песнички | HeyKids 2024, Юли

Видео: Седнало е Джоре Дос - Български Детски Песнички | HeyKids 2024, Юли
Anonim

Бебешките чорапи се замърсяват много бързо: особено тези, които са бели. За да не измиете много усилия, има малки трикове за избелване на детски чорапи, голф и чорапогащи.

Image

Начини за избелване на чорапи

За да избелите детските чорапи, използвайте нежни средства. Например, вместо мощна белина, вземете борна киселина. Разтворете 1-2 с.л. вещества в 10 литра вода. Поставете бели чорапи, чорапи за чорапи или чорапогащи в разтвора за 2 часа. След това време просто изперете дрехите си.

Прабабите ни миеха сапун за пране. Опитайте и този инструмент: той трябва да бъде маркиран „за петна“. Преди основното измиване измийте мокрите чорапи и ги оставете да легнат за няколко часа. След това измийте с пишеща машина. Ако петната не изчезнат, опитайте да ги разтриете с четка.

Чорапите могат да бъдат избелени с водороден прекис. Разрежда се в 10 литра гореща вода 2 с.л. водороден прекис и 1 с.л. амоняк. Дръжте чорапите в разтвора за няколко часа и след това измийте. Този метод е подходящ за бели предмети със сивкав оттенък от дълго носене.

Ако мръсните чорапи не се поддават, сварете ги във вода с лимон. Налейте вода в голяма тенджера и пуснете в нея нарязания лимон. За 1 литър вода използвайте 1 голяма резен лимон. Варете вода в продължение на 5 минути, след което извадете лимона. Поставете измитите чорапи в тази вода и ги варете 25 минути. След това извадете и извадете. Нещата ще имат приятна лимонова миризма: няма нужда да ги изплаквате. Този метод е подходящ само за памучни чорапи. За синтетика и вълна е по-добре да използвате обикновен сапун за пране.

Ако всички опити за измиване на чорапите ви се провалят, използвайте смес от перилен препарат и сух или течен препарат за миене на съдове. Разтворете тези вещества във вода и измийте чорапите си. Не се опитвайте да правите много голяма концентрация на веществото, в противен случай рискувате да загубите чорапи.

При миене в кола използвайте обикновена горчица. Но добавете 50 грама от веществото не в отделението за прах, а директно в барабана. Ако чорапите са много мръсни, нанесете горчица върху проблемните места. Максималната температура по време на измиване трябва да бъде + 40 ° C. Ако водата е прекалено гореща, горчицата на прах просто ще заври в нея. Содата се счита за нежна белина. Използвайте четвърт чаша върху леген с гореща вода.