Logo decormyyhome.com

Защо домашният прах е опасен и как да се отървем от него

Защо домашният прах е опасен и как да се отървем от него
Защо домашният прах е опасен и как да се отървем от него

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли

Видео: ALGAE GUIDE V.2 TUTORIAL - MISS ALGAE UNIVERSE CONTEST 2024, Юли
Anonim

Веднага трябва да се отбележи, че е невъзможно да се победят напълно и безвъзвратно прах. Това означава, че трябва да се научите да се разбирате с нея, но не е толкова лесно да направите това, защото особено през летния сезон тя е близка по състав с производствения.

Image

Алергиите към домашния прах са известни отдавна. Но не самия прах го причинява, а някои от неговите компоненти: кърлеж между тях държи дланта. Следва вълна и пърхот на домашни животни, частици от тъкани, мека мебел, спално бельо, хартия и мъртви хлебарки. Гъбите могат да се появят и във влажни зони, спорите на които са силни алергени. През лятото прахът съдържа прашец от растенията, който влиза в апартамента от отворени листа на прозореца.

Напоследък в праха започнаха да се появяват опасни за здравето компоненти: това са азбестови частици и минерални влакна. Те са продукти на разпада на минерална вата. На негова основа се правят нагреватели, с които някои дори успяват да подредят къщата отвътре. Абсолютно невъзможно е да направите това, тъй като с разпадането на минералната вата влакната навлизат в жилището. Азбестът причинява астма, бронхит и други заболявания на дихателната система, а минералните влакна са признати за канцерогени.В много европейски страни минералната вата е забранена за строителство.

В допълнение, както минералната вата, така и мебелите за дома отделят формалдехид и фенол. Те са вредни за нервната система, лигавиците и дихателните пътища.

Как да се предпазите от прах

- Не могат да се използват изолационни материали на основата на минерална вата.

- Мебелите са за предпочитане от масивна дървесина, а рафтовете му трябва да бъдат затворени.

- Предпочитани възглавници със синтетичен пълнеж. Надолу и перо трябва да са минало.

- Меките играчки трябва да бъдат премахнати, това е най-големият колектор за прах.

- Ако фасадата на къщата е изолирана с минерална вата, е необходимо да се изисква от управляващата компания да провери състоянието на праха в апартаментите и да замени изолацията, ако е необходимо.

- Прозорците трябва да бъдат покрити с марля или много фина мрежа.

- Тапетът в апартамента трябва да се мие само с драперии и килими, също по-добре да се сбогуваме.

Дръжте спално бельото затворено.

Домакинският прах: колко е опасен и как да се отървем от него