Logo decormyyhome.com

Какво може да замени сухото строителство

Какво може да замени сухото строителство
Какво може да замени сухото строителство

Съдържание:

Видео: Сухо строителство: видове винтове за различни видове плоскости 2024, Юли

Видео: Сухо строителство: видове винтове за различни видове плоскости 2024, Юли
Anonim

Има няколко вида материали, които успешно ще заменят сухото строителство. Някои от тях не могат да се използват в окачени конструкции, но са подходящи за изравняване на стени и облицовъчни прегради. Най-добрият заместител на сухото строителство считайте стъкло-магнезиев лист.

Image

Сухите стени са изработени от гипс и картон, без добавяне на лепила, което гарантира безопасността на околната среда. Това се сравнява благоприятно с други листови материали, които, ако е необходимо, могат да бъдат заменени с гипсова мазилка.

Какво може да се използва вместо гипсокартон?

За облицовъчни конструкции, които са проектирани да работят със суха стена, можете да използвате дървени ПДЧ (ПДЧ). Те са чудесни за вътрешни прегради, но за окачените тавани са твърде тежки. Плочите са фиксирани по същия начин като гипсокартон - върху самонарезни винтове. Само в първия случай се използват крепежни елементи за метал, а във втория - за дърво.

ДСП може да бъде заменен с OSB. Този материал е по-издръжлив и има различна дебелина. Може да се използва за облицовка на всякакви конструкции, включително окачени. Но за тази цел могат да се използват платна с дебелина 4-5 мм. Когато решавате да замените гипсокартонните плочи и OSB, трябва да знаете, че тези материали са много по-трудни за оцветяване и грундиране.

Друг материал, който ще осигури плътна и равна повърхност, са плочите с език и жлеб. Те са изработени от гипс с добавяне на стягащи и антибактериални вещества и са оборудвани със специални вдлъбнатини и вдлъбнатини, което ви позволява да монтирате плочите, свързвайки ги по метода "език-жлеб". Съществуват два вида плочи за езици и канали: плътни и кухи. Последните са много по-здрави от сухото строителство, така че те са по-предпочитани за инсталиране на стени и масивни прегради. Друго предимство на този материал са неговите високи звукоизолационни свойства.

Най-добрият материал за замяна на сухото строителство

За подравняване на стени, монтаж на прегради и окачени тавани, стъкло-магнезиевият лист (LSU) е идеално подходящ. Този завършващ материал е най-добрият заместител на сухото строителство. Той е влагоустойчив и издръжлив, пожароустойчив. Магнезиевите листове с отлична пожароустойчивост се монтират в помещения, където могат да се използват само негорими материали. Този материал се използва за довършване на аварийни изходи, складови помещения за течно гориво и др.

Поради екологичната безопасност на стъкло-магнезиевите платна те се използват за украса на детски градини, заведения за хранене, болнични отделения. По отношение на гъвкавостта LSU е подобен на сухото строителство. Следователно, от него можете да изградите прегради и тавани с къдрави разрези, да монтирате арки. Повърхността на листовете е равномерна и гладка, което ви позволява да произвеждате всяко покритие: залепете тапет или керамична плочка, боя, мазилка.

Свързана статия

Как да изберем висококачествени листове от фибростъкло