Logo decormyyhome.com

Как да миете пластмасови прозорци, така че да няма петна

Как да миете пластмасови прозорци, така че да няма петна
Как да миете пластмасови прозорци, така че да няма петна

Съдържание:

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли

Видео: Миялна машина не източва вода - Миялна машина пълна с вода Фиксирана 2024, Юли
Anonim

Предимствата на пластмасовите прозорци са неоспорими, те значително улесняват живота на домакините: те не се нуждаят от боядисване, замазка и изолация за зимата. Но за да може пластмасовият прозорец да издържи по-дълго, трябва да се грижи правилно.

Image

Как да измиете пластмасов прозорец

Ако вашият прозорец е инсталиран наскоро и решите да го поставите в ред, на първо място, трябва да премахнете защитния филм от пластмасовата рамка. Ако пропуснете този момент и не го премахнете веднага, филмът може да се залепи плътно към пластмасата, разкъсването му ще бъде трудно и прозорецът може да се повреди.

Както в случая с дървените прозорци, е необходимо да започнете измиване от рамката. За да измиете пластмасовия профил, е необходимо да подготвите леген с топла сапунена вода, парцали от меки тъкани или салфетки, които включват микрофибър. Пластмасата не понася четки или перални, които надраскват повърхността.

Що се отнася до перилните препарати, изборът им в магазините е толкова голям, че всяка домакиня купува почистващи препарати, ръководени от личните предпочитания. Между другото, дори течен препарат за съдове е подходящ за миене на пластмаса, основното е, че не съдържа абразиви. Но използването на силни продукти, които включват разтворители, бензин или алкали, не е възможно.

За измиване на високи прозорци на места, където е невъзможно да се достигне на ръка, се използва специален моп на дълга дръжка.

Как да измиете пластмасов прозорец

Пластмасовият профил се почиства лесно със сапунена влажна кърпа. Замърсените райони ще изискват малко усилия, но в никакъв случай не трябва да се надраскате и изстържете.

Не забравяйте да почистите дренажния отвор. Той се намира в долната част на прозореца. Прах, тополов пух и други мръсотии попада в тази дупка. Ако дренажният отвор е запушен от мръсотия, прозорецът ще замръзне силно през зимата.

Следващата стъпка е да почистите гумените уплътнения. Това е важна част от прозореца, грижата за която е задължителна. Необходимо е да избършете цялата венеца с мокър парцал и да избършете суха веднага. Всеки път, като се грижите за прозореца, трябва да обърнете внимание на целостта на тези елементи, проверете за драскотини и разфасовки по тях. Сухите търкани венци трябва да се смазват със силиконова грес. Освен това трябва да третирате всички аксесоари със специално масло. Тези продукти обикновено се продават като комплект.