Logo decormyyhome.com

Защо въглищните брикети са добри

Защо въглищните брикети са добри
Защо въглищните брикети са добри

Видео: Amy Smith: Simple designs that could save millions of childrens' lives 2024, Юли

Видео: Amy Smith: Simple designs that could save millions of childrens' lives 2024, Юли
Anonim

Въглищните брикети са по-подобни на сгъстените малки отпадъци от въглища, комбинирани с циментово съединение, смола или меласа. В произведената форма те имат различна форма, посочена в производството.

Image

Инструкция за употреба

1

Предимството на такива брикети е ниските им производствени разходи и тяхната лекота. И също така фактът, че този продукт се използва широко за отопление на топлоелектрически централи и домашни печки. Поради факта, че брикетите съдържат голямо количество въздух с кислород, запалването ще се случи по-лесно от грубите въглища. Калоричната му стойност е 5900-7600 kcal. Изгарянето на въглищните брикети става равномерно поради неговата равномерност и твърдост. Емисиите на газове и дим по време на горене не се случват, а получената пепел се използва като минерален тор.

2

Органичните циментиращи брикети са много различни по качество от техните колеги, тъй като тяхното производство се осъществява чрез горещо пресоване от въглища и минерален прах. За да се подобри качеството на брикетите, суровините се подлагат на карбонизация при 4550 градуса. След тази обработка полукокът гори по-добре, но също така изисква цикъл на сушене в камера с ниска температура.

3

Използването на въглищни брикети ви позволява да спестите 30% от горивото, а теглото и формата им могат да намалят разходите за транспорт и експлоатационни разходи. А също така елиминира излишния прах и мръсотия по време на съхранение, които са основният икономически недостатък на твърдите въглехидрати.