Logo decormyyhome.com

Къща на живо дърво, изработена от дърво: плюсове и минуси

Къща на живо дърво, изработена от дърво: плюсове и минуси
Къща на живо дърво, изработена от дърво: плюсове и минуси

Съдържание:

Видео: Следвам урок по рисуване на Bob Ross | GloryArt 2024, Юли

Видео: Следвам урок по рисуване на Bob Ross | GloryArt 2024, Юли
Anonim

Ако знаете кой от дървения материал има най-много недостатъци и кои, много грешки могат да бъдат избегнати в процеса на изграждане на дървена къща. Тези сгради са удобни, издръжливи, но въпреки че са третирани със забавители на горенето, те са нестабилни към въздействието на пожара.

Image

Всяка къща, включително и дървена, има своите плюсове и минуси. И все пак, предимствата на такива сгради са много по-големи. Има няколко популярни материали, от които са изградени модерни дървени къщи: профилиран дървен материал, залепен дървен материал, трупи. Първата се различава от втората по това, че е направена от едно цяло парче дърво, а не платна, залепени заедно.

Предимства на дървените къщи

Най-важното предимство на дървените сгради е тяхната екологична безопасност. Не само това, този строителен материал се счита за здравословен. По-специално това се отнася за кедър, дъб, бреза. Ако разгледаме характеристиките на дървесината от гледна точка на биоенергията, тогава тя е напълно подходяща за жилищни помещения. Къщите от него са топли, удобни, с подходящ обмен на въздух.

Сградите от дървен материал и дървени трупи бързо се издигат. Този дървен материал има свои собствени компоненти (свързващи елементи), които ви позволяват да ускорите инсталирането на стени и подове. Дървените къщи са издръжливи. Ако гредата и логът в производството не са преминали обработката на антисептични и огнеупорни съединения, тази работа трябва да се извърши независимо. Топлопроводимостта на дървесината е ниска, което спестява количеството изолация.