Logo decormyyhome.com

Домакински уреди: компактни перални машини под мивката

Домакински уреди: компактни перални машини под мивката
Домакински уреди: компактни перални машини под мивката

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли

Видео: Къщата ви ТРЯБВА ДА БЪДЕ ТОВА. Преглед на модерен дом | Красиви къщи, обиколка на къщата 2024, Юли
Anonim

Инсталирането на пералня под мивката осигурява възможност за рационално използване на пространството на банята. Но функционалността на тази техника има някои ограничения. Затова трябва да знаете какво да търсите, когато го избирате.

Image

На първо място, пералните машини за мивка са класифицирани по размер: първият тип не надвишава височина 70 см, вторият - 100-105 см. Всички компактни модели по вид на товара са само челни. При монтажа на първия не се изисква реконструкция на банята: оборудването се поставя лесно под мивката. За машини с височина 100 cm или повече ще е необходимо да се монтира отново санитарното оборудване.

Въпреки всички ограничения, цената на пералните машини под мивката почти не се различава от цената на голямото оборудване. Причината е, че функциите и на двата модела са еднакви: те изпълняват всички режими на пране и въртене.

Принципът на избор на компактно оборудване не се различава от моделите в пълен размер. На първо място, трябва да обърнете внимание на това каква е функционалността на машината, от какъв материал е направен резервоарът, какъв е класът на електрическо запазване. Що се отнася до последния параметър, се препоръчва да се купуват автомобили от класове A или B, тъй като моделите от класове F и G не са класифицирани като икономични.

В повечето компактни перални машини максималният разтвор за пране не надвишава 3, 5 кг. Но различните модели на тази техника имат различен набор от операции. Цената на автомобилите зависи от този параметър в много отношения.

В работата на перални машини под мивката има една особеност: те са инсталирани така, че човек е принуден да бъде в непосредствена близост до работещо оборудване, така че когато избирате, трябва да обърнете внимание на това колко безопасен е дизайнът на машината. Първо, при висококачествените модели калъфът е изработен от диелектрична пластмаса. Второ, всеки възел е заземен.

Друга особеност на компактните перални машини е високото ниво на вибрации. За да го намалят, производителите оборудват оборудването с гумени амортисьори. Но за някои компактни модели това не е достатъчно. Ето защо, когато придобивате такова оборудване, трябва да сте подготвени за факта, че за да инсталирате устройството, ще ви трябва гумен лист с дебелина най-малко 1 см. Такава грижа за вашето оборудване помага да удължите експлоатационния му живот.

Сред компактните модели перални машини за мивката най-популярната марка е Candy. Те се отличават с лекота на управление, поради което са много удобни за хора от по-старото поколение, които не си правят труда да изучават функционалността. Candy Aquamatic 100 F и Candy AQUA 80 F са оборудвани с Combiwash. Осигурява възможност за интензивно измиване, без да увеличава времето и разходите за енергия. Ако изберете модела Candy AQUA 80 F, той ще угоди на режима Mix & Wash. Включването му ви позволява да слагате дрехи в машината без предварително сортиране.

Висококачествените модели са Electrolux EWC 1350 и Electrolux EWC 1150. Те имат режим Fuzzy Logic, който ви позволява да контролирате процеса на пране и да правите промени в него, като коригирате програмата. Когато този режим е включен, машините стават чувствителни към количеството прах, попадащо в тавата. Ако допустимото му тегло е надвишено, Fuzzy Logic ще вземе това предвид и ще назначи допълнително изплакване. Следователно, няма съмнение за качеството на измиване на тези модели.