Logo decormyyhome.com

Безопасен контрол на мола

Безопасен контрол на мола
Безопасен контрол на мола

Видео: Чем безопасно стирать черные вещи? ✓ Обзор: Средство для темного белья Органик Контрол ✓ e-Krasa 2024, Юли

Видео: Чем безопасно стирать черные вещи? ✓ Обзор: Средство для темного белья Органик Контрол ✓ e-Krasa 2024, Юли
Anonim

Продуктите са повредени от няколко вида пеперуди - както молци, така и молци. Можете да ги внесете в къщата, като закупите заразени зърнени храни или брашно в магазин. Вредителите са всеядни: гъсениците могат да бъдат намерени в брашно, и в зърнени култури, и в сушени плодове, и в сушени гъби, и дори в сладкиши. През деня пеперудите седят на засенчени зони на стени и тавани или вътре в коли и привечер те летят из стаята през нощта.

Image

Инструкция за употреба

1

В големите складове химическата обработка се извършва срещу вредители, но в жилищните помещения човек трябва да действа по различен начин. Основното тук е превенцията. Ако в къщата се появиха пеперуди или малки, дълги до 15-20 мм, бели гъсеници, ще трябва да вземете всички запаси, да намерите продукта, населен от вредители, и да го изхвърлите. Останалото, на пръв поглед не е повредено, препоръчително е да се подложи на топлинна обработка: тук може да има яйца, снасяни от пеперуди.

2

За тази цел зърнените култури или брашното се нагряват или при температура 65 градуса за 15 минути, поръсват се с тънък слой, или се замразяват за една седмица. Но старите възпиращи средства - портокалови кори или здравец - могат да бъдат неефективни.

3

Също така е важно продуктите да се съхраняват в непромокаеми контейнери, например, в стъклени кутии. Металните и пластмасовите кутии и още повече хартиените и найлоновите торбички са неефективни: пеперудите проникват там, а гъсениците просто прогризват през преградата.

Що се отнася до бенките за дрехи, по-добре е да използвате специални продукти, продавани в магазините: те са доста ефективни и не са толкова токсични, колкото нафталинът, използван преди.