Logo decormyyhome.com

Мит ли е балансът между работата и личния живот?

Мит ли е балансът между работата и личния живот?
Мит ли е балансът между работата и личния живот?

Видео: Възможен ли е балансът между работа и личен живот? 2024, Юли

Видео: Възможен ли е балансът между работа и личен живот? 2024, Юли
Anonim

Всяка работеща жена неуморно мисли какво трябва да прави на работа и какво все още е забравила да прави у дома, този порочен кръг е много уморителен. В резултат на това всяка жена започва да мечтае, така че да има достатъчно време за работа и дом. Възможна ли е такава мечта?

Image

Много от нас уверяват другите и себе си, че семейството е най-важно за нас, но си струва да се обадим на шефа как да захвърлим всичко и да свършим работата. Това не е изненадващо, принудени сме да играем по правилата, които работодателят ни предлага. Единственото, което можем да направим, е да намерим средна позиция, така че да е добре не само за компанията, но и за самите нас.

Като сме на работа 5 дни в седмицата и работим по 9 часа, понякога се налага да работим през уикендите и вечерите. Разбира се, властите насърчават подобна обработка, но това ни принуждава да напуснем семейството и да се втурнем към работа.

Запитайте се, имате ли нужда от такава обработка, изплаща ли се офисът? Можете ли да бъдете водени от съображения за конформизъм?

Вашето ръководство е свикнало да поддържа връзка 24 часа на ден. Ако това условие не е предвидено в договора, тогава имате пълно право да не отговаряте на телефонни обаждания и имейли.

Ако вашето усърдие може да промени живота ви към по-добро, отговорете на следния въпрос: "Как ще се отнесете към тази ситуация след час, година, десет години?"

Когато се фокусираме върху определени периоди, се отдалечаваме и изхвърляме емоциите. Скоро сами ще разберете, че изготвеният днес план, а не утре, вече не е толкова важен.