Logo decormyyhome.com

15 кухненски трика за всеки

15 кухненски трика за всеки
15 кухненски трика за всеки

Видео: Този хляб ще правите всеки ден! Без фурна! # 514 2024, Юли

Видео: Този хляб ще правите всеки ден! Без фурна! # 514 2024, Юли
Anonim

Как точно да определите свежестта на яйцата? Как просто да обелите мандарина? Или как да запазим салатата свежа? Има определени тънкости, които ще помогнат на всеки да се справи с малките икономически проблеми.

Image

Инструкция за употреба

1

Как просто да обелите мандарина? Този съвет е особено полезен за тези, които отдавна не обичат да се карат с белене на цитрусови плодове. Достатъчно е да отрежете горната и долната част на мандарината, да направите разреза в средата и да го разтегнете като гирлянда. Този съвет може да се приложи към портокали и грейпфрути.

Image

2

Как да определим свежестта на яйцата? Тези, които ядат яйца често или често ги използват при печене, важно е да знаят дали яйцата са пресни. Поставете яйцето в купа с вода. Колкото по-близо е яйцето до дъното, толкова по-свежо е. Ако едно яйце се е появило на повърхността, то първо трябва да се използва. Каква е причината за това? Черупката на яйцата е пореста, което позволява на въздуха бавно да влиза в яйцето. Колкото повече въздух попадне в яйцето, толкова по-лесно става, което обяснява изкачването му към повърхността на водата.

Image

3

Как да направим дъската за рязане да не се подхлъзва? Когато работите с остър нож, е важно повърхността на рязане да не се подхлъзва, защото в противен случай можете да се нараните. В този случай е достатъчно да поставите влажна хартия или обикновена кърпа под дъската за рязане, което ще помогне да я запазите неподвижна.

Image

4

Как да не разлеете сок по пътя? Много е просто. Вземете пластмасова обвивка и я покрийте с чаша отгоре, залепете епруветка - и сега ще се предпазите от разливи и ще можете да се насладите на возенето. Особено този съвет може да бъде полезен за тези, които имат неспокойни деца.

Image

5

Как бързо да режем диня? Мнозина не обичат да ядат филийки диня, защото дините са много сочни и лесно се замърсяват. Някои ядат диня с лъжица. Или можете просто да използвате този съвет и да нарежете месото на динята на квадратчета и след това да я изсипете в купа с рязко движение.

Image

6

Как да запазим салатата свежа? Просто вземете хартиена кърпа, сложете я върху салатата и покрийте купата, в която се намира салата, с прилепнал филм. Салфетката абсорбира излишната влага и поддържа салатата свежа и хрупкава.

Image

7

Как бързо да премахнете семе от череша? Вземете стъклена бутилка. Важно е гърлото на бутилката да е по-малко от размера на черешата. Използвайте пръчица, за да избутате костилката от черешата в бутилката. Този съвет е полезен, например, ако смятате да печете пай с вишни.

Image

8

Как да нарежете мека бисквита наполовина, използвайки зъбна нишка? Дори и с най-големия и остър нож не винаги е възможно равномерното нарязване на бисквитената торта. Опитайте се да направите това с зъбна нишка (въдица или здрава нишка). За да разрежете тортата точно наполовина, залепете клечка за зъби на същото ниво. Можете също да нарежете меко сирене със зъбна нишка. За разлика от рязането с нож, сиренето няма да залепва или да се слепва на конец.

Image

9

Как да печете кексчета, така че да е лесно да ги извадите? Много мазни кори за печене с олио, други използват готови хартиени тави за печене. И можете да използвате пергамент, просто изрежете малко парче пергаментова хартия и го смачкайте с чаша.

Image

10

Как да се спасите от почистване на чинията от избягалата пяна? Поставете дървена шпатула по краищата на съдовете. Дървените аксесоари не се нагряват като металните и абсорбират влагата, поради което пяната се издига, но не бяга.

Image

11

Как да разтопите захаросания мед? Често тези, които имат мед в къщата, срещат проблем, когато той кристализира и загуби предишната си мека текстура. Много лесно е да се реши. Поставете буркан с мед на водна баня. Много скоро медът ще приеме първоначалната си форма.

Image

12

Как да отворите буркан? Много хора изпитват затруднения с отварянето на консервите. Но всичко е просто. За да предотвратите подхлъзване на ръцете си при отваряне на консервата, носете гумена ръкавица.

Image

13

Как бързо да нарежете чери домати наполовина? Сложете чери доматите върху пластмасов капак, натиснете ги отгоре на втория капак. Използвайте остър нож, за да разрежете бързо черешата наполовина, като по този начин ще спестите време.

Image

14

Как да замразим леда, така че да остане прозрачен? Важно е да знаете едно предупреждение - за да изглежда ледът прозрачен при замръзване, е необходимо да се използва филтрирана преварена вода. Особено красиво изглеждат кубчета лед с резенчета лимон или плодове, които могат да допълнят напитките.

Image

15

Как да запазим тортата свежа? Не е важно празнуването да е пълно без торта и торта не винаги се яде напълно. За да запазите тортата мека и свежа, закрепете парчетата хляб с клечки за зъби в разреза на тортата. Това ще попречи да изсъхне и ще го запази свеж.

Image