Logo decormyyhome.com

Запознайте се с универсалния помощник за почистване на прозорци: четка за пръчки

Запознайте се с универсалния помощник за почистване на прозорци: четка за пръчки
Запознайте се с универсалния помощник за почистване на прозорци: четка за пръчки

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли

Видео: 3000+ Common English Words with British Pronunciation 2024, Юли
Anonim

Моп за прозорци - наричан още пръчка за четки - често е необичаен инструмент за домакините. В домашни условия не винаги е възможно да протриете прозорците, така че да няма петна. Този универсален инструмент обаче отдавна успешно се използва от компаниите за почистване.

Image

Често четките за пръчки от различни производители имат значителни разлики, но основата остава същата - всички те имат накрайник за миене на прозорец, често направен от гъба или микрофибър, и гумен скрепер за почистване на мръсна вода от стъкло.

Най-добре е да закупите четка с накрайник от микрофибър. С негова помощ можете наистина бързо и ефективно да почистите прозорците. Такава четка ще спести време и пари, изразходвани за почистване.

Дължината на дръжката на такива четки варира от няколко десетки сантиметра до няколко метра и често има телескопичен, разтегателен дизайн. Мопите с къси дръжки са много удобни за дома - те са предназначени за почистване на обикновени прозорци. Ако обаче домакинята е собственик на къс ръст, тогава тя трябва да използва четка за пръчки с дълга плъзгаща се дръжка.

Четките с пръчки с телескопични дълги дръжки ще се окажат много полезен инструмент в къщи, където има панорамно остъкляване или високи тавани, в допълнение, те ще бъдат полезни при миене на отварящи се прозорци на балкон или лоджия. Често четките за пръчки с телескопични дръжки са оборудвани с устройство, което лесно променя ъгъла на дюзата, което прави работата много по-лесна и бърза.

Преди да започнете работа, първо трябва да изплакнете и изсушите старателно рамката на прозореца и перваза на прозореца и едва след това можете да започнете да почиствате стъклото. Ако прозорците не се мият повече от няколко месеца, тогава е необходимо да се отстранят видимите замърсявания от тях с мокър парцал. След такава подготовка можете да започнете да миете стъклата на прозорците. За да направите това, напълнете леген или кофа с топла вода, първо изсипете малко течност, за да почистите прозорците. Вместо течност можете да добавите оцет, амоняк или водка във водата. Контейнер с чиста вода няма да се намесва, където ще бъде възможно изплакването на дюзите. Ще са необходими и сухи кърпи. Те могат лесно да бъдат заменени с хартиени кърпи или тоалетна хартия.

Техниката на работа с пръчка с четка е доста проста. Трябва да намокрите гъбата в разтвора за измиване, без да я натискате, нанесете я върху стъклото и леко натиснете, избършете целия прозорец. Ако върху стъклото има замърсители, които не са изчезнали за първи път, те трябва да се избършат отново. След това гъбата се изплаква, гумената част на дюзата се избърсва на сухо, за да не оставят ивици по стъклото. За да започнете да работите със скрепер, четката за пръчки е инсталирана в горния ъгъл на стъклото на прозореца и е насочена надолу с лек натиск. След всяко действие гуменият скрепер трябва да се избърше, така че да е сух през цялото време - в противен случай петната ще останат на прозореца. Тези действия се повтарят на всеки прозорец.

За да няма петна по прозорците, трябва да смените парцала, който избърсва прозорците, в момента, в който стане мокро.

След като почистите стъклото на прозореца с пръчка за четка, избършете го и рамката изсъхне, а също така съберете цялата вода от перваза на прозореца. Това може да се направи или с обикновен парцал или с моп глава за прозорци, изработени от гъба или микрофибър. Ако петна останат върху изсушен прозорец, трябва да вземете хартия или сух парцал и да ги избършете. Прозорецът ще бъде чист.