Logo decormyyhome.com

Вторият живот на останките

Вторият живот на останките
Вторият живот на останките

Съдържание:

Видео: Ден първи от втория живот на Милчо 2024, Юли

Видео: Ден първи от втория живот на Милчо 2024, Юли
Anonim

Като правило, малки парчета, останали от тоалетен сапун, обикновено се изхвърлят, като използването им става неудобно. Въпреки това, пестеливите домакини с креативен дух и добре развито въображение използват тези останки, за да създадат много полезни неща в ежедневието.

Image

Сапунени топки

Ако натрупате достатъчен брой многоцветни остатъци, тогава от тях можете да създадете оригинални сапунени топки, които ще служат не само за хигиенни цели, но и за декориране на банята.

За да направите топки, парчета сапун се настъргват, чипсът се залива с малко количество топла вода: 20-30 мл вода са необходими за 100 г сапун. Сместа се оставя за 30-40 минути, докато сапунът набъбне и се разтвори.

След това към сапунения разтвор се добавя чаена лъжичка глицерин, разбърква се старателно и от получената маса се оформят плътни топки или всякакви други фигури.

За допълнителен аромат на сапун могат да се добавят няколко капки от любимото ви етерично масло или щипка ароматни подправки. Ако е необходимо топките да се окажат с пилинг ефект, тогава към масата се добавя малко количество овесени ядки.

Готовите топки се покриват със салфетка или кърпа и се оставят да изсъхнат за 7-10 дни.

Течен сапун и препарат за миене на съдове

Получените от остатъците чипове се поставят във флакон, заливат се с гореща вода и се смесват добре. Когато сапунът се е разтворил напълно, към него се добавя малко кокосово масло за допълнителна грижа за кожата и се ароматизира с етери.

Ако вместо кокосово и етерично масло добавете 1 супена лъжица към сместа сода за хляб или горчица, тогава от остатъците се получава екологично чист препарат за миене на съдове.

Image