Logo decormyyhome.com

Изберете овърлок. Експертни съвети

Изберете овърлок. Експертни съвети
Изберете овърлок. Експертни съвети

Видео: Checkpoint с DonBrutar- Време ли е да изберете NVME SSD пред 2.5“ SSD? 2024, Юли

Видео: Checkpoint с DonBrutar- Време ли е да изберете NVME SSD пред 2.5“ SSD? 2024, Юли
Anonim

Overlock е един от видовете шевни машини с тясна специализация - подрязване и обработка на краищата на тъканта.

Той не замества, а само допълва шевната машина, извършвайки онези операции, които шевната машина не може да извърши.

Image

Инструкция за употреба

1

Решете броя на нишките, с които оверлокът обработва ръба. На пазара има няколко вида овърклокове (3-резбови, 4-нишкови, 5-резбови) и всеки има своите предимства и недостатъци.

2

Оверлок с 3 нишки покрива ръба с три нишки и се използва главно за обработка на ръба на материала. Не е подходящ за шлайфане на материали, като Шевът с 3 нишки не е достатъчно силен.

3

4-резбата може да работи както в режим с 3 нишки, така и в режим с 4 нишки и е подходяща за обработка и за шлайфане на продукти. Оверлок с 5 нишки комбинира оверлок с 4 нишки и машина с плосък шев (канализация). Това е удобно, ако обемът на работа е малък и трябва да спестите място, в други случаи е по-удобно да вземете две коли отделно.

4

Решете сами с какви материали ще работите.

Ако ще шиете трикотаж, тогава диференциалното захранване е необходимо, защото ще има нужда от сглобяване и разтягане на материали.

5

Ако се специализирате в много тънки материали, тогава трябва да обърнете внимание на ролята (ролковия) шев. Разберете от продавачите кой от overlocks прави най-точния и тесен рол шев, като за някои от тях това е проблемно положение.

6

Ако има нужда от промяна на ширината на обработката, по-добре е да се помисли за овърлок със специални подвижни чучури, върху които се формира линия.

7

Струва си да се обърне внимание на шума на устройството. Шумът често зависи от балансирането на частите и от пластмасовите сенници на рамката. Колкото по-тих работи оверлокът, толкова по-балансирани са неговите детайли и по-малко пластмасови комплекти на каросерията.

8

Не се доверявайте на съмнителни производители, изберете добре известни марки: Juki, Janome, Jaguar, Merrylock, Bernina, Pfaff, …

9

Всички останали въпроси са свързани с услугата. Нишките значително улесняват подготовката за работа, когато нишката се скъса.

Полуавтоматичните регулатори на напрежението правят резбата по-лесна при смяна на цветовете.

Допълнителният обтегач на нишката на лявата (долната) бримка опростява настройката на ролевия шев.

Пълен нож ще бъде много полезен в пакета, като те често са скучни.

Обърнете внимание

Теглото на оверклока не трябва да бъде по-малко от 8-9 кг., В противен случай повечето детайли ще бъдат направени от пластмаса. Такъв овърлок няма да продължи дълго.

Полезни съвети

Купете овърлок в специализирани магазини. Те ще могат да обяснят подробно какви са предимствата и недостатъците на конкретен модел.