Logo decormyyhome.com

Изберете: кварцов нагревател или нагревател на вентилатора

Изберете: кварцов нагревател или нагревател на вентилатора
Изберете: кварцов нагревател или нагревател на вентилатора

Съдържание:

Видео: MKS sGen L v1.0 - Marlin automatic stepper fan controller 2024, Юли

Видео: MKS sGen L v1.0 - Marlin automatic stepper fan controller 2024, Юли
Anonim

Дори ако вашата къща или апартамент е свързан с централно отопление, електрически нагревател няма да е излишен. Винаги ще ви бъде полезно през извън сезона, когато навън стане по-студено и батериите вече са изключени. Магазините разполагат с богат избор от електрически нагреватели, сред които евтините и кварцовите нагреватели са особено популярни сред купувачите.

Image

Как работи нагревателят на вентилатора

Конструктивно тези устройства се състоят от вентилатор и нагревателен елемент, затворени в един корпус. Вентилаторът е разположен зад нагревателния елемент и студеният въздух, който задвижва, се нагрява, минавайки покрай този елемент. Като нагревателен елемент се използват спирали и керамика. Първите се нагряват до високи температури, в резултат на което кислородът се изгаря в помещението и в допълнение има сериозна опасност от запалване, ако нагревателят падне на една страна или е покрит, например, с кърпа.

Керамичните нагреватели са по-безопасни в това отношение. Площта на клетката на керамичния елемент е по-голяма от повърхността на спиралата, поради което дори при по-ниска температура на нагряване е достатъчно да се поддържа въздушният поток горещ. По правило керамичните вентилаторни нагреватели са оборудвани с регулатор на мощността и отоплението и са в състояние да работят автономно, поддържайки определена температура в помещението.

Ако контролът на отоплението на вентилатора на отопление е зададен в първоначално положение, устройството ще работи като нормален вентилатор за охлаждане.

Как работи кварцовият нагревател

Кварцовият нагревател или, както се нарича още, инфрачервен нагревател, работи в инфрачервения термичен диапазон. Вътре в него е монтирана кварцова лампа, зад която се намира рефлектор-отражател. Топлината, излъчвана от такъв нагревател, прилича на слънцето - не загрява въздуха, но моментално загрява околните непрозрачни повърхности. Подови, стенни и таванни инфрачервени нагреватели, оборудвани с една или повече кварцови лампи, бързо ще отопляват помещението изцяло или която и да е част от него.

Таванните кварцови нагреватели не трябва да се прикрепят към тавани, завършени с материали, чувствителни към топлина, например пластмасови и дървени панели.