Logo decormyyhome.com

В какви цветове да се проектира детска стая

В какви цветове да се проектира детска стая
В какви цветове да се проектира детска стая

Видео: Как обзаведохме БЕБЕШКАТА СТАЯ? I Pufie Talks 2024, Септември

Видео: Как обзаведохме БЕБЕШКАТА СТАЯ? I Pufie Talks 2024, Септември
Anonim

Дизайнът на детска стая е отговорен и отнемащ време процес. Психолозите са доказали, че цветът на интериора силно влияе на психоемоционалното състояние на човек. Ето защо при проектирането на стая за дете трябва да се обърне специално внимание на избора на цвят на стените.

Image

Хлапето прекарва много време в детската стая. Цветовата схема на стените, мебелите и завесите има голямо влияние върху неговата психика, настроение, интелектуално развитие и дори памет.

Някои родители правят сериозна грешка, опитвайки се да разкроят детската стая в ярки цветове. Например, ако само червени, жълти, зелени цветове обграждат детето, то може да стане раздразнено, капризно, неспокойно. Разбира се, не е необходимо да се изключват всички ярки детайли, но все пак си струва да ги разреждате с нюанси на пастелни цветове.

Искате ли детето ви да порасне умно? Използвайте жълт цвят в интериора, тъй като той има положителен ефект върху интелигентността. Също така ще е необходимо, ако бебето е неспокойно.

Червеният цвят се счита за цвят на дейност, живот. Под влияние на този нюанс се формират лидерските качества на детето. Червеният цвят обаче може да причини хиперактивност, раздразнителност. Преобладаването на червено в големи количества може да причини главоболие и дори виене на свят.

Ако стаята е доминирана от синьо, бебето ще бъде по-спокойно, целенасочено. Този цвят допринася за развитието на въображението. Въпреки това, не прекалявайте, защото излишъкът от синьо може да предизвика депресия. Свързан цвят - син - е цветът на небрежност, но не допринася за въображението и дори донякъде инхибира мисленето на детето.

Зеленият цвят влияе благоприятно на емоционалното състояние на бебето. В такава стая детето спи по-добре. Чувства се весел и спокоен. Той става все по-внимателен. Този нюанс е най-подходящ за стаята на ученика

Розовият цвят стимулира умственото развитие, облекчава стреса и раздразнителността. Детето, живеещо в розовата стая, е по-спокойно, дружелюбно. Излишъкът от този нюанс може да предизвика лекомислие.

Не забравяйте, че когато избирате цветова схема, трябва да дадете предпочитание на няколко нюанса наведнъж. Тапетът трябва да купува по-светли цветове, аксесоари - ярки.

декорация на стаята с цветя