Logo decormyyhome.com

Какви дни да засадим пипер

Какви дни да засадим пипер
Какви дни да засадим пипер

Съдържание:

Видео: Какво Ям През ЕДНА Седмица? | 7 Дни и 20 Рецепти 2024, Юли

Видео: Какво Ям През ЕДНА Седмица? | 7 Дни и 20 Рецепти 2024, Юли
Anonim

Ярки, сякаш наситени през слънцето, плодове от пипер, заселени във вашата градина, са в състояние да оцветят дори най-силния есенен ден. И, което е важно, те не само могат да се възхищават, но и да се хранят, подхранвайки тялото си с необходимите витамини.

Image

Сорт пипер

По форма и цвят пиперът е един от най-забавните и разнообразни зеленчуци: червени, жълти, оранжеви, лилави или дори черни плодове растат във формата на яйце, пирамида, шишарка, домат, хобот и други.

Ако решите да отглеждате пипер, трябва да знаете, че има две групи разновидности: пикантни и сладки. Основното правило на отглеждането е поддържането на разстоянието между различните сортове: в случай на твърде близка близост храстите могат да се опрашват взаимно и сладкият пипер ще се превърне в горчив. Идеалният вариант е да кацнете в противоположните краища на билото с разстояние от няколко метра.

Кога да се засади

Отглеждането на пипер е проста задача. Както всеки зеленчук, той обича грижата, изобилното поливане и топлината. За да започнете свое собствено царство на пипер, изобщо не е необходимо да сте собственик на огромна градина.

Оптималното време да започнете да получавате разсад за бъдещата обилна реколта от пипер е края на февруари. Според лунния календар на градинаря, сеитбата на пипер е силно препоръчителна в дните, когато луната расте.

Всякакви ястия са подходящи за разсад. Това могат да бъдат саксии, контейнери или кутии. Основното условие е наличието на дупка за изтичане на излишната вода, което може да причини гниене на корените. Почвата за разсад от пипер може да бъде закупена или приготвена независимо. За да направите това, имате нужда от една част от компост или тревна земя, част от пясък и две части хумус. Също така ще бъде полезно да добавите половин литър пепел в кофа с такава почвена смес. Ако подобна рецепта ви се струва ненужно сложна, обичайната дървесна земя с примес на пясък ще бъде напълно достатъчна. Дори ако сте закупили почва в надежден магазин, трябва да я играете безопасно и да я дезинфекцирате. Това може да стане чрез калциниране, загряване или импрегниране на почвата със слаб розов разтвор на калиев перманганат.