Logo decormyyhome.com

Внимавайте за шевна машина

Внимавайте за шевна машина
Внимавайте за шевна машина

Видео: Шевни машини SINGER 2024, Юли

Видео: Шевни машини SINGER 2024, Юли
Anonim

След като купите нова шевна машина, основното е да не забравяте да изучите приложените инструкции за грижата за нея. В противен случай работещият механизъм може да се повреди и радостта ще бъде засенчена.

Image

Новата машина обикновено е смазана. Преди да започнете работа, трябва да го премахнете с керосин. Капнете две капки керосин на онези места, които трябва да се смазват според инструкциите. Ако няма керосин, се допуска измиване с машинно масло. Изплакнете всички части, които не са покрити с боя. След обработката оставете машината да работи на празен ход (без конец), така че всяка грес да излезе. След това избършете машината с мека памучна кърпа.

Моторното масло трябва да е в специална смазка. Носът й се вкарва възможно най-дълбоко, капки се капват няколко капки. Механизмът на совалката също се нуждае от смазване. Не забравяйте за детайлите, които са под платформата. За по-добро шлайфане на части и равномерно смазване е необходимо маховикът да се завърти няколко пъти след нанасянето му.

Преди да започнете да шиете, трябва да капнете 2 капки масло в совалката и да направите шев върху ненужна тъкан. Преди всяка сесия за шиене, избършете праха и проверете за мазнина. Ако рядко шиете, тогава една грес за месец е достатъчна.

Понякога машината се нуждае от подобрено почистване. За да почистите зъбната рейка, поставете иглата в горната позиция, отстранете крачето. Издърпайте назад плъзгащата плоча, развийте и извадете иглата. След това наклонете пръстена на калъфа на калерчето и издърпайте куката. За удобство можете да наклоните тялото на машината назад. Отстранете замърсяванията със специална четка. Ако не, четка за зъби ще направи. Не забравяйте да премахнете праха и мазнините от картера.

На следващо място, трябва да смажете колата на празен ход при ниска скорост. Не забравяйте да се погрижите да смажете маховика, като инжектирате две капки масло в смазочния отвор на втулката. Двигателният апарат, частите за краката (на крачната машина) и конусните шипове също се смазват.